محاسبه مالیات آزمایشگاه ها

محاسبه مالیات آزمایشگاه ها

پس از اخذ مجوزهای لازم برای تاسیس آزمایشگاه تشخیص طبی، شما تا مدت زمان 4 ماه فرصت دارید خود را به نزدیک ترین اداره امور مالیاتی شهر خود معرفی نمایید و تشکیل پرونده دهید. همچنین باید کد مالیاتی نیز دریافت نمایید. لازمه پرداخت مالیات در کشور ایران، داشتن کد مالیاتی است. هر ساله از یکم تا سی و یکم خرداد ماه کلیه اشخاص حقیقی باید به پنل کاربری خود در سایت سازمان امور مالیاتی کشور وارد شوند، و به صورت خوداظهاری مالیاتی اظهارنامه ارسال کنند. پس از محرز شدن درآمد واقعی، باید مالیات سال قبل خود را پرداخت نمایید.

بیشتر بخوانید: سامانه مودیان مالیاتی
وظایف مالیاتی یک آزمایشگاه
وظایف مالیاتی یک آزمایشگاه

مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی صاحبان آزمایشگاه

مالیات هزینه ای اجباری بوده که کلیه اشخاص صاحب کسب و کار در ایران موظف به پرداخت آن می باشند. آزمایشگاه های تشخیص طبی نیز باید مالیات بر درآمد سالیانه خویش را پرداخت نمایند. لازمه پرداخت مالیات، پر کردن اظهارنامه مالیاتی بوده و بایستی در مهلت مقرر آن را ارسال نمایید. آزمایشگاه های پزشکی معمولا در ایران به دو صورت خصوصی و دولتی فعالیت می نمایند. ما در حساب اندیش ایرانیان نحوه محاسبه مالیات آزمایشگاه ها بر اساس فعالیتی که انجام می دهند را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

چنانچه مالک آزمایشگاه تشخیص طبی هستید و قصد ارسال اظهارنامه مالیاتی دارید، حتما با مشاورین شرکت خدمات مالیاتی و حسابداری حساب اندیش ایرانیان وقت مشاوره بگیرید.

کسانی که دکترای علوم آزمایشگاهی و رشته های مشابه به این علم را دارند، به احداث آزمایشگاه خصوصی روی می آورند. همچنین افرادی دیگر اقدام به تاسیس مرکز خدمات پزشکی می نمایند؛ که در این مراکز خدمات پاراکلینیکی انجام می شود و به صورت خصوصی فعالیت می نمایند.

در هر دو شکل مودیان این دست مشاغل موظف به پرداخت مالیات بر عملکرد سالیانه اشخلص حقیقی و حقوقی می باشند. در مورد آزمایشگاه های تخصصی حیوانات و دام نیز این قانون برقرار است.

بیشتر بخوانید: حسابداری مالیاتی چیست؟
مالیات بر ارزش افزوده آزمایشگاه ها
مالیات بر ارزش افزوده آزمایشگاه ها

مالیات بر ارزش افزوده آزمایشگاه ها

آزمایشگاه های تشخیص طبی و کلیه مراکزی که به ارائه خدمات درمانی انسانی، گیاهی و حیوانی در ایران می پردازند، ملزم به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نمی باشند.

به عبارت دیگر لازم نیست که به صورت فصلی اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را در سایت Evat ارسال نمایند. با استناد به بند 9 ماده 12 از قانون مالیات بر ارزش افزوده این دست اشخاص از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف می باشند.

بیشتر بخوانید: تکالیف مالیاتی
نحوه محاسبه مالیات بر درآمد آزمایشگاه ها بر اساس دفاتر قانونی حسابداری
نحوه محاسبه مالیات بر درآمد آزمایشگاه ها بر اساس دفاتر قانونی حسابداری

نحوه محاسبه مالیات بر درآمد آزمایشگاه ها بر اساس دفاتر قانونی حسابداری

برای پرداخت مالیات، مبنای محاسبه درآمد واقعی اشخاص است. به میزان درآمدی که در طول یکسال کسب نموده اید، سازمان از شما مالیات خواهد گرفت. دقت کنید که ممیزان مالیاتی به درآمد واقعی شما استناد می کنند.

هرچه قدر که تراکنش کارتخوان داشته اید و یا به صورت نقدی دریافت نموده اید را باید از هزینه هایی که برای آزمایشگاه تقبل نموده اید، کسر نمایید و به هر آنچه که باقی می ماند، مالیات تعلق خواهد گرفت. برای شفاف شدن موضوع پیشنهاد می کنیم جدول زیر را در خصوص محاسبه مالیات آزمایشگاه ها مطالعه نمایید:

 

میزان دریافتی ها (کارتخوان، نقدی) – هزینه = درآمد واقعی
درآمد واقعی – سقف معافیت مالیاتی سالیانه = درآمد مشمول مالیات
درآمد مشمول مالیات بسته به مقدار * 0.15 یا 0.20 یا 0.25 = میزان مالیات پرداختی
بیشتر بخوانید: جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی
نحوه محاسبه مالیات بر درآمد آزمایشگاه ها بر اساس ضریب مالیاتی
نحوه محاسبه مالیات بر درآمد آزمایشگاه ها بر اساس ضریب مالیاتی

نحوه محاسبه مالیات بر درآمد آزمایشگاه ها بر اساس ضریب مالیاتی

ضریب مالیاتی درصدی تعیین شده از سوی سازمان امور مالیاتی بوده که بر اساس آن محاسبه مالیات صورت می پذیرد. به عبارت دیگر کسانی که دفاتر قانونی حسابداری را پلمپ نمی کنند و از نرم افزار حسابداری استفاده نمی کنند، برای آنان به روش ضریب مالیاتی روند محاسبه صورت می گیرد.

البته لازم به ذکر است شیوه محاسبه در خوداظهاری مالیاتی نیز به این شکل است. افرادی که نسبت به مالیات تعیین شده بر اساس ضریب مالیاتی اعتراض دارند، می توانند با نشان دادن و ارائه دفاتر حسابداری قانونی مالیات تعیین شده را کاهش دهند.

محاسبه مالیات بر درآمد آزمایشگاه ها بر اساس نوع مجوز و شیوه خدماتی که ارائه می دهند بر اساس جدول زیر صورت می پذیرد:

 

نوع آزمایشگاه ضریب مالیاتی
آزمایشگاه تشخیص طبی

 

15 درصد
اشخاصی ( اعم از حقیقی و حقوقی ) که اداره بخش های پاراکلینیکی، آزمایشگاهی، تخصصی و غیره را در مراکز امور درمان به عهده دارند (در صورتی که پرداخت هزینه پرسنل، خرید دارو، مواد مصرفی، تعمیرات وسایل و تجهیزات طبق قرارداد به عهده اداره کنندگان باشد) 20 درصد
اشخاصی اعم از حقیقی و حقوقی که اداره بخش های پاراکلینیکی، آزمایشگاهی، تخصصی و غیره را در مراکز امور درمان به عهده دارند (درصورتی که تأمین هزینه های پرسنل، خرید دارو، مواد مصرفی، تعمیرات وسایل و تجهیزات به عهده مراکز تشخیص و درمان بوده و اداره کنندگان طبق قرارداد از این بابت هزینه ای پرداخت نکنند)

 

60 درصد
بیشتر بخوانید: چطور مالیات کمتری پرداخت کنیم

روند محاسبه مالیات به این شکل بوده که میزان وجوه دریافتی در یک سال را بر اساس ماهیت شغل در یکی از ضرایب بالا ضرب می نمایند.

حال عدد به دست آمده را از سقف معافیت مالیاتی سالیانه که در سال 1402، حدود 47،500،000 تومان می باشد تفریق می نمایند.

حال بر اساس عددی که به دست می آید در یک یا چند مورد از درصد های زیر بر اساس درآمد ضرب می گردد:

 

درآمد مشمول مالیات درصد مالیات تعیین شده
تا دویست میلیون تومان 15 درصد
از دویست تا چهارصد میلیون تومان 20 درصد
از چهارصد میلیون تومان به بالا 25 درصد

 

نکته: درآمد مشمول مالیات به درآمدی می گویند که از سقف معافیت مالیاتی سالیانه کسر شده باشد.

نکته دو: درآمد مشمول مالیات در صورتی که بالای 400 میلیون تومان در سال باشد، میزان مالیات طبقات اول و دوم نیز محاسبه شده و با طبقه فعلی جمع می گردد.

نکته سه: درآمد مشمول مالیات در صورتی که بین 200 تا 400 میلیون تومان در سال باشد، میزان مالیات طبقه اول نیز محاسبه شده و با طبقه فعلی جمع می گردد.

نکته چهار: در صورتی که میزان مالیات تا دویست میلیون تومان در سال باشد، عدد 0.15 را در عدد درآمد ضرب خواهیم کرد. عدد جدید بدست آمده میزان مالیات پرداختی می باشد.

بیشتر بخوانید: دفاتر قانونی در حسابداری
مالیات آزمایشگاه های دولتی و خصوصی
مالیات آزمایشگاه های دولتی و خصوصی

مالیات آزمایشگاه های دولتی و خصوصی

در صورتی که بیشترین سهم از هزینه ها توسط دولت و یا نهاد های وابسته به دولت تامین گردد، در این صورت ضریب مالیاتی بالاتر خواهد بود. اما اگر تجهیزات و مواد اولیه و یا حقوق پرسنل از خود مالک یا مودی تامین گردد، در این صورت میزان ضریب مالیاتی کمتر خواهد بود.

همانطور که در بالا مشاهده نموده اید، ضریب مالیاتی آزمایشگاه های حقیقی 15 درصد تعیین شده است. در صورتی که ضریب مالیاتی آزمایشگاه های تحت پوشش دولت به میزان 60 درصد تعیین گردیده است.

برای آزمایشگاه های حیوانی و گیاهی نیز همین قاعده برقرار است و در صورتی که هزینه ها توسط دولت تقبل گردد، ضریب مالیاتی بالاتر خواهد بود.

برای مشاوره مالیاتی در خصوص مالیات آزمایشگاه های تخصصی ارائه دهنده خدمات انسانی، حیوانی و گیاهی می توانید با کارشناسان مجموعه ما تماس حاصل نمایید.

سوالات متدول

جریمه عدم پرداخت مالیات آزمایشگاه ها در مهلت مقرر چقدر است؟

جریمه عدم پرداخت مالیات در مهلت مقرر به میزان 10 درصد از درآمد مشمول مالیات برای شخصیت های حقیقی و به میزان 30 درصد برای اشخاص حقوقی تعیین شده است.  البته ممکن است سازمان امور مالیاتی برای این دست افراد بخشودگی اعلام نماید. اما شما نباید به این موارد اکتفا کنید و حتما در مهلت قانونی تعیین شده مالیات خود را پرداخت نمایید.

تبصره ماده 100 برای آزمایشگاه ها به چه صورت است؟

در صورتی که مقدار درآمد آزمایشگاه ها تا 100 برابر میزان سقف مالیاتی تعیین شده در سال باشد، نیازی به ارسال اظهارنامه نیست.

در این شرایط به مقدار مالیات پرداخت شده سال قبل، درصدی اضافه خواهد شد و مودی موظف به پرداخت آن می باشد. در صورت کتمان درآمد و یا محرز شدن افزایش سقف درآمد، دیگر تبصره ماده 100 اعتباری نخواهد داشت و روند محاسبه بر اساس اظهارنامه و درآمد واقعی صورت می پذیرد.

به این نوشته امتیاز دهید !
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..