افزایش مالیات بر ارزش افزوده به 10 درصد

افزایش مالیات بر ارزش افزوده به 10 درصد

قطعا همه شما می دانید که مالیات بر ارزش افزوده چیست و آن را پرداخت نموده اید. در قوانین مالیاتی هر کالایی که از مرحله خام به مرحله مصرف تبدیل شود، ارزشی به آن اضافه خواهد شد و بهای این ارزش پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می باشد. در مورد برخی خدمات مثل فروش بیمه نامه نیز چنین قانونی وجود دارد. بهای این ارزش که همان ارزش افزوده بوده بایستی توسط مشتریان پرداخت شود. در حالت کلی نرخ مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد بوده که بر روی اقلام و خدمات لحاظ می گردد.

اما برای برخی کالاهای خاص مثل نوشابه و سیگار که برای سلامتی مضر تشخیص داده شده اند، نرخ بیشتری تعیین شده است.

برای برخی داروهای صعب العلاج 3 درصد و برای اقلام ضروری خانوار که ماهیت خوراکی دارند و توسط دولت تامین و عرضه می گردند، 1 درصد مالیات بر ارزش افزوده تعیین شده است.

برخی کالاهای دیگر مثل فرش دستبافت، روزنامه و کتاب مالیات بر ارزش افزوده ندارند.

در ماه های اخیر صحبت هایی در خصوص افزایش مالیات بر ارزش افزوده توسط مسئولین مالیاتی مطرح گردید و نظراتی ارائه گشت. اما باید دید آیا افزایش مالیات بر ارزش افزوده برای جامعه و مردم نفعی در پی خواهد داشت یا خیر؟

برای محاسبه لیست مالیات بر ارزش افزوده شرکت ها و کسب و کارهای حقوقی می توانید از شرکت حساب اندیش ایرانیان خدمات حسابداری و مشاوره مالیاتی دریافت نمایید.

مالیات بر ارزش افزوده یک درصد افزایش می‌یابد
مالیات بر ارزش افزوده یک درصد افزایش می‌یابد

مالیات بر ارزش افزوده به میزان یک درصد افزایش یافت

طرحی به مجلس شورای اسلامی در خصوص افزایش مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ گردید و نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه سال 1403، با افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده موافقت نمودند.

در سال ۱۴۰۳ نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده هفت قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰، به میزان یک واحد درصد افزایش خواهد یافت.

افزایش یک درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده از سال آینده
افزایش یک درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده از سال آینده

افزایش مالیات بر ارزش افزوده به نفع تولید کننده است یا مصرف کننده؟

شعار سازمان امور مالیاتی کشور مهار تورم و رشد تولید است. یکی دیگر از مهم ترین اهداف سازمان امور مالیاتی شناسایی فراریان مالیات بوده و همواره در تلاش است تا جلوی فرار مالیاتی به طور کامل گرفته شود.

به همین دلیل هدف اصلی سازمان دریافت ارزش افزوده از قانون شکنان است. با این افزایش 1 درصدی تا حدودی از فرار مالیاتی جلوگیری خواهد شد.

زمانی که تولید در کشور افزایش یابد، رقابت برای عرضه محصولات میان تولید کنندگان بسیار زیاد خواهد شد. وقتی که کاهش قیمت برای افزایش فروش وضع گردد، در این صورت با پرداخت 1 درصد اضافی از مالیات بر ارزش افزوده، زیانی به مصرف کننده یا خریدار وارد نمی گردد.

افزایش یک درصدی مالیات ارزش افزوده
افزایش یک درصدی مالیات ارزش افزوده

قانون مالیات بر ارزش افزوده 1402

مشمولان مالیات بر ارزش افزوده باید در هنگام آغاز فعالیت خود کد مالیاتی دریافت نمایند. با ورود به سامانه www.e-vat.ir که درگاه ملی مالیات بر ارزش افزوده می باشد، شما قادر هستید تشکیل پرونده دهید و با دریافت کد مالیاتی، میزان مالیات بر ارزش افزوده کسب و کار خود را به صورت فصلی پرداخت نمایید.

به این نکته توجه کنید که منظور ما در اینجا ارسال لیست مالیات بر ارزش افزوده بوده و با صورت معاملات فصلی بسیار تفاوت دارد. و یادتان بماند که این دو با یکدیگر یکی نیستند.

در سال 1402 کلیه مشمولان موظف به ارسال لیست مالیات بر ارزش افزوده می باشند.

نحوه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده
نحوه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده

نحوه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده

کلیه مودیان عزیز در سراسر کشور می توانند بدون مراجعه به واحدهای خدمات مودیان یا بانک ها، ازطریق سامانه www.evat.ir اقدام به تکمیل و صدور قبض مالیات و عوارض نموده و پس از دریافت شناسه قبض و شناسه پرداخت از طریق درگاه های “بانک ملی” شامل ATM، تلفنبانک، اینترنت بانک، POS اقدام به پرداخت مالیات و عوارض نمایند. لازم به ذکر است بعد از پرداخت قبض مذکور، نیازی به ثبت آن در سامانه نمی باشد.

اما برای برخی افراد کار کردن با سامانه و نحوه ثبت اطلاعات بسیار سخت به نظر رسیده و ترجیح می دهند از یک شرکت خدمات مالیاتی معتبر کمک بخواهند. اولین توصیه ما استفاده از بهترین نرم افزارهای حسابداری جهت دریافت اطلاعات پرداخت مشتریان می باشد. این نرم افزارها به طور خودکار مالیات بر ارزش افزوده را محاسبه خواهند نمود و برای شما لیست الکترونیکی صادر خواهند کرد. شما می توانید این لیست را به سامانه ملی ارزش افزوده ارسال کنید که توسط مجموعه حساب اندیش ایرانیان این کار به اصولی ترین شکل ممکن انجام خواهد شد.

مهلت ارسال لیست مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت آن
مهلت ارسال لیست مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت آن

مهلت ارسال لیست مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت آن

 فصول سال  مهلت ارسال و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده
فصل بهار تا پانزدهم تیر ماه همان سال
فصل تابستان تا پانزدهم مهر ماه همان سال
فصل پاییز تا پانزدهم دی ماه همان سال
فصل زمستان تا پانزدهم فروردین سال بعد

 لازم به ذکر است هر ساله سازمان امور مالیاتی کشور مدت زمانی را برای تمدید ارسال لیست مالیات بر ارزش افزوده در نظر خواهد گرفت. مهلت هایی که ما در جدول خدمتتان ارائه نمودیم، مدت زمان های قانونی است. برای فصل زمستان به دلیل تعطیلاتی که در فروردین ماه قرار دارد، به احتمال زیاد تا بیستم الی بیست و ششم تمدید خواهد شد.

سوالات متداول

آیا برای ارسال لیست مالیات بر ارزش افزوده در سامانه evat نیازی به امضا خواهد بود؟

سازمان امور مالیاتی در این خصوص اینگونه ابلاغیه داده است: به اطلاع کلیه مودیان گرامی می رساند، در صورت ثبت الکترونیکی اظهارنامه به امضای دیجیتال یا پرداخت کل مبلغ ابرازی در موعد مقرر، نیازی به مراجعه حضوری جهت ارائه نسخه چاپی به واحد خدمات مودیان نخواهد بود.

عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در سامانه evat تا مهلت مقرر، چه جریمه ای برای مودیان در پی خواهد داشت؟

طبق ماده 23 قانون مالیات بر ارزش افزوده، تاخیر در پرداخت مالیات های این قانون جریمه ای به میزان 2 درصد در ماه برای مودیان تعیین شده است. به عبارت دیگر هر ماهی که بگذرد و شما لیست را ارسال نکرده و مالیات تعیین شده را پرداخت نکنید، 2 درصد از کل مبلغ را علاوه بر مالیات نهایی می بایست پرداخت نمایید. پس بهتر است نماینده ای را برای خود در نظر بگیرید که روال ارسال و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را در مهلت قانونی تعیین شده انجام دهد.

دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..