صورت معاملات فصلی چیست و چه اهمیتی دارد؟

صورت معاملات فصلی چیست؟

برای اینکه ممیزان مالیاتی بتوانند در ارزیابی مالیات تعلق گرفته به کسب و کارها و اشخاص حقیقی و حقوقی سرعت ببخشند، لازم است مودیان صورت معاملات فصلی را به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند.

صورت معاملات فصلی در حقیقت همان مالیات فصلی بوده که در سه ماهه آخر هر فصل، برخی مشاغل ملزم به ارسال اطلاعات معاملات خود می باشند. این کار به دلیل تسریع در روند رسیدگی به پرونده های مالیاتی صورت می پذیرد.

باید اطلاعات به صورت کامل و جامع فهرست شود و تمامی خرید و فروش هایی که صاحبان مشاغل در طول هر فصل داشته اند را لیست کنند. برخی مشاغل ممکن است صرفا خدماتی را به مشتریان خود ارائه دهند. به طور مثال فروش انواع بیمه نامه های عمر، شخص ثالث و یا بدنه و یا مشاوره در زمینه خدمات مالیاتی  به کسب و کارها که برخی شرکت ها به صورت تخصصی در این حرفه مشغول به کار هستند و نقش مشاور مالیاتی را ایفا می نمایند.

در ادامه مطالب بالا باید اشاره کرد که صورت معاملات فصلی بر اساس یک اصول کلی تهیه می شوند.

سامانه ارسال معاملات فصلی

تاریخ مهلت ارسال صورت معاملات فصلی در سال ۱۴۰۲

همانطور که در بالا اشاره کردیم در پایان هر فصل باید صورت معاملات فصلی کسب و کارهای حقیقی و حقوقی آماده گردد. معمولا تا 45 روز بعد از پایان هر فصل فرصت دارید تا صورت معاملات فصلی را به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایید. به ور مثال برای فصل پاییز که اخر آذر ماه به اتمام می رسد شما فرصت دارید تا 15 بهمن ماه که فصل بعدی است، صورت معاملات را ارسال کنید.

برای آن دسته از مشاغلی که سال مالیاتی آن ها در میان یکی از فصل هاست، باید دو صورت معامله مالیاتی را ارائه دهند.

 

برای دریافت مشاوره مالی و مالیاتی رایگان تماس بگیرید
برای برقراری تماس بر روی شماره کلیک نمایید

 

جریمه عدم ارسال صورت معاملات فصلی

اما سازمان امور مالیاتی کشور جریمه هایی را برای عدم ارسال صورت معامله مالیاتی به طور فصلی از طرف مودیان درنظر گرفته است.

در صورت هرگونه تقلب، نداشتن و یا عدم درج شماره اقتصادی خود یا طرف مورد معامله و یا استفاده از کد اقتصادی دیگران به جای خود و یا عدم ارسال ظرف مدت 45 روز، شما مشمول پرداخت جریمه به میزان 3 درصد از معاملاتی که داشته اید خواهید شد.

سازمان امور مالیاتی کشور روش هایی را برای ارسال صورت معاملات فصلی درنظر گرفته است. به عبارت دیگر وقتی که شما در حال ارسال اظهارنامه مالیاتی هستید، باید بر اساس روال مشخص شده سازمان امور مالیاتی کشور اقدام به پر کردن فیلدها در سایت نمایید. برای معاملات فصلی هم چارچوب مشخصی در نظر گرفته شده است که باید مطابق با آن عمل شود در غیر این صورت به میزان 1 درصد از معاملاتی که انجام داده اید جریمه می شوید.

ارسال صورت معاملات فصلی چگونه انجام می شود؟

ارسال صورت معاملات فصلی چگونه انجام می شود؟

برای ارسال صورت معاملات فصلی شما باید کد مالیاتی را از سایت سازمان امور مالیاتی کشور دریافت نمایید.

به عبارت دیگر کسب و کار و یا حرفه شغلی شما باید برای اداره امور مالیاتی محرز گردد تا بتوانید سوابق مالیاتی خود را در آن مشاهده نمایید.

ابتدا باید به سامانه tax.gov.ir وارد شوید و در صورتی که کد مالیاتی ندارید، این کد را دریافت کنید.

بعد باید وارد سامانه www.intamedia.ir شوید و صورت معاملات فصلی را در این سامانه وارد نمایید. سازمان امور مالیاتی کشور دارای چندین سایت زیر مجموعه بوده که هر کدام از آن ها برای امور خاصی به کار می روند. در حال حاضر ارسال صورت معاملات فصلی و ارزش افزوده در این سایت انجام می شود.

این کار به صورت آنلاین و پس از ورود به سامانه امکان پذیر است. همچنین می توانید نرم افزار مربوطه را در سیستم حسابدار شرکت خود نصب نموده و برای ارسال از این روش استفاده کنید. البته باید توجه کنید که در هنگام ارسال، باید آنلاین باشید.

اگر خودتان نمی توانید اینکار را انجام دهید، لازم است از شرکت خدمات حسابداری معتبری همچون شرکت حسابداری حساب اندیش ایرانیان کمک بگیرید.

سایت سامانه معاملات فصلی

www.intamedia.ir  این سایت درگاه ملی خدمات مالیاتی بوده و شما می توانید برای ارسال صورت معاملات فصلی به این سایت مراجعه نمایید. همچنین گزارش فرار مالیاتی، اطلاع از جزئیات آئین نامه های مالیاتی، آموزش انجام ارسال اظهارنامه و کلیه خدمات مالیاتی با جزئیات کامل، قوانین مربوط به ضرائب مالیاتی طبقه بندی مشاغل و کلی امکانات دیگر در این سامانه قابل انجام است.

در صفحه اصلی و در قسمت پایین صفحه اگر اسکرول نمایید، قسمت صورت معاملات فصلی الکترونیکی را خواهید دید. با وارد نمودن نام کاربری و کلمه عبور می توانید وارد این سامانه شوید.

مهلت ارسال صورت معاملات فصلی

تا 45 روز پس از پایان هر فصل مهلت دارید تا صورت معاملات فصلی را ارسال نمایید. البته سازمان ممکن است بخشودگی هایی را برای آن دسته از اشخاصی که دیرتر مدارک را ارسال می نمایند در نظر گیرد. ولی شما به این موردی که ما اشاره نمودیم اکتفا نکنید و در موعد مقرر اقدام به ارسال صورت معاملات فصلی نمایید.

گزارش خرید در سامانه معاملات فصلی

در سایت intamedia.ir که در بالا معرفی نمودیم، در قسمت صورت معاملات فصلی الکترونیکی که وارد شوید در قسمت سمت راست پایین صفحه، در داخل ستون سفید رنگی گزارش خرید نوشته شده است. با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور و سپس ورود به کاربرگ خود، می توانید گزارش خرید را مشاهده نموده و سپس با کلیک بر روی آن، موارد مربوطه و درخواستی را اعلام نمایید.

گزارش خرید نوعی گزارش حسابداری بوده که اطلاعاتی از قبیل شرح فعالیت های خرید و فروش شرکت یا کسب و کار بر اساس چارچوب و استانداردهای حسابداری لیست شده است.

صورت معاملات فصلی چیست و نحوه تهیه و ارسال آن چگونه است؟

چه کسانی موظف به ارسال صورت معاملات فصلی هستند؟

در ارتباط با مورد سوم باید خدمتتان توضیح دهیم که برخی مشاغل باید به ازای فروش محصول یا ارائه خدمات مالیات بر ارزش افزوده را از مشتریان دریافت نموده و به حساب سازمان امور مالیاتی کشور به صورت تجمیع شده پرداخت نمایند. روند پرداخت در کارتابل خود فرد امکان پذیر است.

به طور مثال صاحبان رستوران، آشپزخانه ها، فروشندگان غذاهای بیرون بر، و آن دست مشاغلی که در حیطه غذایی فعالیت می نمایند باید مالیات بر ارزش افزوده پرداخت نمایند. البته تنوع مشاغلی که باید مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند بسیار زیاد است.

ثبت شماره اختصاصی فروشنده خارجی

صاحبان آن دست از مشاغلی که در حوزه صادرات و واردات کالا فعالیت می کنند نیز باید مالیات پرداخت کنند. اما شیوه ثبت صورت معاملات فصلی این دست از مشاغل به صورت ثبت کد اختصاصی فروشنده بوده که در هنگام وارد کردن اطلاعات از شما سوال می شود و باید این کد را در سامانه intamedia و بخش ارسال صورت معاملات فصلی و پس از ورود به کارتابل خود باید آن را وارد کنید.

اما آن دسته از افرادی که خارجی هستند و تابعیت ایران را دریافت نموده اند، دارای کد فراگیر اتباع خارجی هستند که درست همانند کد ملی عمل می نماید. این دسته از افراد برای خرید و فروش، استفاده از خدمات آموزشی در کشور و یا حتی راه اندازی کسب و کار باید این کد را داشته باشند. برای دریافت این کد، باید به دفتر کفالت اتباع مراجعه نموده و با پر کردن فرم های مربوطه کدی به شما اختصاص داده خواهد شد. البته این کد برای افراد غیر ایرانی است.

سوالات متداول

عدم ارسال صورت معاملات فصلی چه عواقبی دارد؟

منجر به جریمه خواهید شد. جریمه 1 درصد و 2 درصد از مبلغ کل معاملات انجام شده اعمال خواهد شد که در متن مقاله به آن اشاره نمودیم.

صورت معاملات فصلی به چه طریقی باید ارسال شود؟

به صورت برخط و در سامانه intamedia.ir وارد می شوید و گزینه ارسال صورت معاملات فصلی را کلیک می نمایید و با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور خود اقدام به ارسال صورت معاملات فصلی امکان پذیر خواهد بود. در ارتباط با شیوه آفلاین در متن مقاله اشاراتی صورت گرفته است.

 

 

دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..