اعتراض مالیاتی به فرایندی اشاره دارد که مودی مالیاتی به علت نارضایتی از محاسبهها و مبالغ مالیاتی ارائه شده توسط اداره مالیات، مخالفت و اعتراض مینماید. این فرایند به مودی مالیاتی اجازه میدهد تا از اصلاح ناهنجاریهای ممکن در اظهارنامه مالیاتی خود اطمینان حاصل کند و در نتیجه، مبالغ مالیاتی صحیحتری را مطالبه نماید.

منظور از اعتراض به مالیات چیست؟
هرچقدر به تاریخ خرداد ماه نزدیک می شویم باید مراحل تکمیل نمودن اظهارنامه مالیاتی را انجام دهیم، در ذهنمان این سوال شکل می گیرد که چقدر باید مالیات پرداخت کنیم؟ برخی افراد همیشه نسبت به مالیاتی که باید سالانه پرداخت کنند معترض هستند و اساسا مقادیر تعلق گرفته را زیاد می دانند. اگر واقعا فکر می کنید اشتباهی صورت گرفته فرصتی برای اعتراض به مالیات در نظر گرفته شده برای مودیان وجود دارد. این زمان از سوی سازمان مالیاتی اطلاع رسانی خواهد شد. اگر از روند پرداخت مالیات بی اطلاعید و یا نمی دانید برای اعتراض به مالیات چه کنید شرکت حسابداری حساب اندیش ایرانیان به شما در این زمینه کمک خواهد کرد.

مراحل اعتراض به مالیات
قبل از اینکه مراحل اعتراض به مالیات را خدمتتان توضیح دهیم لازم است با برگه تشخیص مالیات آشنا شوید. وقتی که مودی اظهارنامه را ارسال نمود، نامه برگی از طرف اداره مالیات صادر گردیده و در آن نظرات صورت گرفته نسبت به درآمد مودی بیان می شود. به عبارت دیگر بر اساس نوع مالیات تعلق گرفته به شخص حقیقی، اظهارنظر صورت می پذیرد. این نامه برگ در سامانه بارگذاری شده و هر شخص می تواند با مراجعه به پنل کاربری خود به آدرس my.tax.gov.ir این نامه برگ که از آن به عنوان برگ تشخیص مالیات یاد می شود را مشاهده نماید. اگر اداره مالیات اظهارنامه مالیاتی را مشاهده کرده باشد و نامه برگی به شخص ابلاغ نشده باشد، می توان نتیجه گرفت اطلاعات موجود در اظهارنامه به تایید کارشناسان رسیده و قطعی شده است. اما وقتی که مودی اعتراض داشته باشد، برگه تشخیص مالیات که در حقیقت نامه ای از نظرات کارشناسان دارایی است در پنل فرد بارگذاری شده و مودی می تواند آن را مشاهده نماید. در صورت مشاهده نامه برگ آن گاه می توانید نسبت به نظر کارشناسی اعتراض کنید.

مهلت اعتراض به مالیات
برای پرداخت مالیات کمتر راه های قانونی زیادی وجود دارد. یکی از این راه ها تعیین جزئیات دقیق هزینه ها و میزان استهلاک اقلام و وسایل است. به عبارت دیگر فاکتورها و مدارک موجود باید توسط حسابدار یا مشاور مالی مودی به سازمان مالیاتی ارائه گردد. اما اگر شما از آن دست افرادی هستید که دائما نسبت به همه چیز معترض هستید به فکر کاهش دادن مالیات خود باشید. ولی اگر واقعا فکر می کنید که اشتباهی صورت گرفته است، فرصت اعتراض برای کلیه مودیان، در سامانه اعتراضات مودیان مالیاتی فراهم بوده و در تاریخ های تعیین شده می توانید با جزئیات کامل اعتراض خود را شرح دهید. پس از ابلاغ مالیات تعیین شده از سوی سازمان امور مالیاتی، شما می توانید به مالیات تعیین شده اعتراض کنید. تا مدت زمان 30 روز به اعتراضات شما پاسخ داده خواهد شد. اما بهتر است هنگام اعتراض در سامانه اعتراضات مودیان، با مشاور مالیاتی مشورت کنید.

تمدید مهلت اعتراض به مالیات
مودیان می توانند نسبت به برگ تشخیص مالیات اعتراض کنند. ابتدا اظهارنامه توسط مودی ارسال شده و سپس برگ تشخیص مالیات صادر می گردد. به عنوان مودی صرفا می توانید به برگ تشخیص مالیات اعتراض کنید. شما دقیقا 30 روز مهات دارید که اعتراض خود را وارد نمایید. کارگروه مالیاتی پس از مدت 10 روز اعتراض شما را بررسی کرده و در سامانه نرخ دقیق مالیات پرداختی را مشخص می نماید. این نرخ در برگه تشخیص مالیات درج شده است. اگر مودی در مهلت تعیین شده مالیات را پرداخت نکند، آنگاه ممکن است مشمول جریمه مالیاتی شود.
پس از پایان سال مالی شما 4 ماه فرصت دارید اظهارنامه خود را در سامانه وارد کنید. پس بهتر است که قبل از ارسال با مرکز خدمات مالیاتی مشورت نمایید. اصلاحات لازم را انجام دهید و پیشنهاد می کنیم فاکتورهای هزینه را دور نیندازید. مهلت اعتراض 30 روزه است و در این 30 روز با مشورت مشاور مالیاتی اقدام به اعتراض نمایید.
نحوه اعتراض به مالیات
برای آن دسته از اشخاص حقیقی و حقوقی که مالیات بر درآمد به آنها تعلق گرفته است، باید تا مدت زمان صدور برگ تشخیص مالیات صبر کنند. پس از صدور برگه وارد سامانه اعتراضات مودیان مالیاتی شوید، و به صورت الکترونیکی و پس از وارد کردن نام کاربری وکلمه عبور تقاضای خود را مطرح کنید. در این سامانه شما فرصت دارید به موارد زیر اعتراض کنید:
- اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی
- ابلاغیه رای هیات حل اختلاف مالیاتی
در اعتراض مالیاتی، بهتر است از خدمات وکیل مالیاتی متخصص استفاده کنید. وکیل مالیاتی با تجربه و آگاهی از قوانین مالیاتی، شما را در ارائه اطلاعات کامل و دفاع از حقوق مالی خود در مواجهه با اداره مالیات یاری میکند. اعتراض مالیاتی، ابزاری مهم برای حفظ حقوق مودی مالیاتی است و نقش مؤثری در بهبود عملکرد اداره مالیات و اجرای عادلانهتر قوانین مالیاتی ایفا میکند.
سوالات متداول در خصوص اعتراض به مالیات:
در صورتی که خود فرد حقیقی یا حقوقی فرصت اعتراض نداشته باشد چه باید کرد؟
وکیل یا نماینده قانونی وی می تواند این کار را انجام دهد. در این صورت بهتر است به اداره دارایی مراجعه نمایید.
چگونه باید به نامه برگ یا برگه تشخیص مالیات اعتراض کرد؟
در بالای نامه برگ شماره درج شده است. با یادداشت کردن شماره مورد نظر می توانید نسبت به برگ تشخیص مالیات اعتراض کنید.
چگونه می توان اعتراض به مالیات را مشاهده کرد؟
وارد سامانه شده و با وارد کردن کد رهگیری جواب اعتراض خود را مشاهده کنید. با هر اعتراض، یک کد رهگیری توسط سامانه تولید می گردد.