اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی

مراحل اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی

برگ تشخیص مالیات در حقیقت نظر مامور تشخیص مالیات نسبت به اظهارنامه ای است که مودیان آن را ارسال نموده اند. شما موظف هستید در مهلت مقرر اظهارنامه مالیات بر عملکرد خود را ارسال نمایید. پس از ارسال در مهلت مقرر، کارشناس مالیاتی برگ تشخیص صادر نموده و شما در مدت زمان 30 روز مهلت دارید که نسبت به برگه تشخیص مالیات اعتراض کنید. در صورتی که اعتراض نکنید، برگ تشخیص قطعی خواهد شد و مبلغ مالیات تعیین شده باید پرداخت گردد. مودیان می توانند طی روال قانونی اعتراض به برگ تشخیص مالیات صادر شده را در دستور کار خود قرار دهند. البته باید مدارک، مستندات، دلایل و اسناد کافی برای اثبات ادعای خود داشته باشند.در این ادامه مطلب از شرکت حسابداری حساب اندیش ایرانیان به برسی موضوع مراحل اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی میپردازیم.

همه چیز در مورد برگ تشخیص مالیاتی و برگه قطعی مالیاتی
همه چیز در مورد برگ تشخیص مالیاتی و برگه قطعی مالیاتی

 

چند نوع برگ تشخیص مالیاتی داریم

در حال حاضر برگ تشخیص مالیات بر سه نوع می باشد. برگ تشخیص مالیات بر عملکرد، برگ تشخیص مالیات بر حقوق و برگ تشخیص تکلیفی.

در برگه تشخیص مالیات بر عملکرد کارشناس مالیات موارد موجود در اظهارنامه را بررسی می نماید و اگر تراکنش مشکوکی دیده شود و یا درآمد اتفاقی وارد حساب بانکی تان شود شما را بازخواست خواهد کرد. مالیات بر عملکرد برای صاحبان مشاغل و کسب و کارهای مختلف بوده که باید بر اساس درآمد خود مالیات پرداخت نمایند. اما در مالیات بر حقوق افراد برای شخصی یا ارگانی کار می کنند و در ازای کاری که انجام می دهند حقوق دریافت می نمایند. معمولا مدیران حسابداری شرکت ها لیست مالیات بر درآمد حقوق کارکنان خود را به اداره مالیات ارسال می نمایند و مالیات حقوق آن ها را پرداخت می نمایند.

سامانه ابلاغ برگ تشخیص مالیاتی
سامانه ابلاغ برگ تشخیص مالیاتی

شرایط اعتراض به برگ تشخیص

بر اساس ماده 238 قانون مالیات های مستقیم هر فردی می تواند نسبت به مالیاتی که برای او تعیین شده است، اعتراض کند. به عبارت دیگر این کار قانونی است و اعتراض خود را می توانید ظرف مهلت 30 روز از تاریخ تعیین مالیات، به اداره امور مالیاتی شهر یا منطقه خود مراجعه نموده و کتبا درخواست دهید. اعتراض به برگ تشخیص مالیات برای کلیه مودیان امکان پذیر است. در صورتی که در مهلت مقرر اعتراض ننمایید برگ تشخیص مالیات قطعی برای شما صادر می گردد.

اما یکی از شروط اعتراض به برگ تشخیص مالیات داشتن مدارک و مستندات لازم برای اثبات درخواستتان است. باید تمامی دفاتر و اسناد و مدارک لازم را ارائه دهید.

 

برای دریافت مشاوره مالی و مالیاتی رایگان تماس بگیرید
برای برقراری تماس بر روی شماره کلیک نمایید

 

ابلاغ برگ تشخیص مالیات چگونه است

ابلاغ برگ تشخیص مالیات به دو صورت فیزیکی و الکترونیکی امکان پذیر است. در حالت الکترونیکی مودی باید به سامانه my.tax.gov.ir مراجعه نماید. که در پنل کاربری خود برگ تشخیص ابلاغ شده از سوی ممیز مالیاتی قابل مشاهده است.

اما در حالت فیزیکی ممیز برگ تشخیص را به نشانی وی ارسال می نماید. حالت سنتی برای مودیانی است که روش ابلاغ الکترونیکی را فعال ننموده اند.

مراحل اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی
مراحل اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی

مراحل اعتراض به برگه تشخیص مالیات

همانطور که اشاره نمودیم مدت زمان 30 روزه برای اعتراض به برگ تشخیص مالیات تعیین شده است. اما این اعتراض باید مطابق با چارچوب و رویه خاصی صورت پذیرد و به عبارت دیگر روال قانونی و از پیش تعیین شده دارد:

در گام اول مودی اعتراض خود را اعلام می نماید. که این کار در ماده 251 قانون مالیات های مستقیم این گونه آمده است که هم مودی و هم کارشناس امور مالیاتی موظف هستند با ارائه اسناد و مدارک که بتواند دلایل آن ها را اثبات کند به شورای عالی مالیاتی شکایت کنند. مودیان باید در سامانه اعتراض خود را نسبت به برگ تشخیص مالیات ثبت نمایند.

در گام دوم اعتراضات رسیدگی خواهد شد و برای رسیدگی به اعتراض طرفین باید اسناد و مدارک کافی به همراه داشته باشند. در صورتی که مدارک و اسناد برای اثبات ادعای مودی نسبت به حقوق خود به طور کامل موجود باشد و محکمه پسند باشد اعتراض مودی قبول است و در غیر اینصورت به هیئت حل اختلاف مالیاتی ارجاع داده خواهد شد.

و در گام سوم پرونده مختومه خواهد شد. دقت کنید که این فرآیند پروسه ای نسبتا زمان بر دارد.

انواع برگ تشخیص مالیات-برگ قطعی مالیات چیست
انواع برگ تشخیص مالیات-برگ قطعی مالیات چیست

چه مدارکی برای اعتراض به مالیات لازم است

  • اصل و کپی کارت ملی شخص حقیقی اعتراض کننده و تکمیل شکایت نامه
  • تکمیل شکایت نامه توسط نماینده شخص حقوقی با مهر شرکت و تصویر روزنامه رسمی (برای شخصیت های حقوقی مدارکی این چنینی لازم است)
  • تصویر وکالت نامه معتبر(در صورت وجود وکیل و در غیر اینصورت خود اشخاص حقوقی می توانند روال شکایت را انجام دهند)
  • تصویر فیش واریزی حق تمبر وکیل به همرات کارت ملی وکیل (این حالت برای زمانی است که شخص اعم از حقیقی و حقوقی وکیل اختیار کرده باشد)
  • تصویر و یا کپی رای اداره امور مالیاتی شهرستان یا نزدیک ترین واحد مالیاتی برای افراد مقیم تهران

سامانه دریافت برگ تشخیص مالیاتی

حتما با درگاه ملی خدمات مالیاتی آشنا هستید. در حال حاضر درگاه ملی خدمات مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir سامانه دریافت اعتراض به برگ تشخیص مالیات است.

در این سامانه شما وارد پنل کاربری خود می شوید و با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور خود می توانید اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال نمایید و کارشناس مالیات پس از بررسی نظر خود را در قالب برگ تشخیص مالیاتی به شما اعلام می نماید.

نحوه تسلیم اظهارنامه مالیاتی چگونه است؟

برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی شما باید اطلاعات دقیقی از میزان فروش، هزینه و درآمد خالص و ناخالص خود داشته باشید. صورت سود و زیان و اسناد کافی از عملکرد مودیان در این شرایط لازم و ضروری است. قتی که شما وارد میز خدمت مالیاتی خواهید شد، در آنجا سوالاتی از شما پرسیده خواهد شد و بر اساس مبنای درآمد برای شما مالیات تعیین می گردد. برای افراد حقوق بگیرمحاسبه مالیات به صورت پلکانی است و ارسال اظهارنامه توسط مدیر حسابداری شرکت یا ارگان مورد نظر صورت می پذیرد. این نوع مالیاتی که از آن صحبت نموده ایم مالیات بر عملکرد و حقوق افراد می باشد. در حال حاضر ارسال اظهارنامه برای موارد مختلف امکان پذیر است. به طور مثال برای مالیات بر درآمد املاک شما باید اظهارنامه مالیات بر درآمد املاک را ارائه کنید. همچنین برای مالیات بر ارزش افزوده نیز باید اظهارنامه ای جداگانه برای هر کدام از فصول سال در سامانه evat ارسال گردد.

سوالات متداول

آیا برای اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده نیز می توان نسبت به برگ تشخیص مالیات اعتراض کرد؟

از آنجایی که مالیات بر ارزش افزوده را صاحبان کسب و کار از مشتریان خود دریافت می نمایند، دلیلی قانع کننده برای اعتراض وجود ندارد. مگر اینکه واقعا اشتباهی رخ داده باشد و با ارائه اسناد و مدارک کافی و مستدل می توانید اعتراض خود را اعلام نمایید.

در صورتی که نسبت به برگ تشخیص مالیات اعتراض نکنیم چه اتفاقی خواهد افتاد؟

باید همان مالیات تعیین شده را پرداخت نمایید و دیگر فرصت اعتراضی نخواهید داشت. اما بد نیست از قانون تبصره ماده 100 در صورت لزوم استفاده نمایید که در حقیقت نوعی مالیات مقطوع بوده و نیازی به ارسال اظهارنامه نیست.

 

 

 

 

دیدگاه ها

4 Responses

    1. شما بعد ازدریافت و یا ابلاغ برگه تشخیص مالیاتی 30 روز فرصت دارید که اعتراض خود را در ماده 238 وارد نمایید؛ماده 238 همون توافق با ممیز کلی میباشد که با رفتن درسایت امور مالیاتی ان را انتخاب میکنید؛در صورت عدم توافق با ممیز کل وارد مرحله دیگری از اعتراض خواهید شد.

  1. چرا شماره نامه برگ تشخیص مالیات حقوق ، طوری نیست که بشه به اون اعتراض زد و سیستم میگه که همچین برگه ای موجود نیست ؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید

  2. اگر بعد از اعتراض به ممیز کل به ممیز مراجعه نکنیم مالیات قطعی میشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..