اظهارنامه مالیاتی

بازگشت به نوشته‌ها

اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی کارنامه عملکرد مالی شخص حقیقی یا حقوقی مشمول پرداخت مالیات را مشخص می کند و در آن، رویدادهای مالی به ترتیب وقوع، مستند بر مدارک و ادله قانونی، درج شده است. گزارشی که شرکت ها و یا اشخاص حقیقی بصورت سالیانه جهت محاسبه مالیات بر در آمد در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می دهند. این گزارش (اظهارنامه مالیاتی) از طریق سایت سازمان امور مالیاتی intamedia.ir ارسال می گردد و اظهار نامه های مالیاتی اشخاص حقوقی شامل 28 جدول است که باید توسط مودی پر شود. چنانچه نام کاربری و رمز عبور سامانه اظهارنامه مالیاتی را ندارید، در مرحله نخست در سامانه عملیات الکترونیک مالیات tax.gov.ir ثبت نام کنید. مراحل به شرح ذیل می باشد:

  • پیش ثبت نام با تلفن همراه شخص
  • دریافت کد رهگیری ۱۰رقمی پیش ثبت نام

کد رهگیری مالیاتی، یک کد ۱۰ رقمی است که پس از انجام مراحل پیش ثبت نام به متقاضی ارائه می شود. با این کد رهگیری مجددا به سامانه مالیاتی tax.gov.ir وارد شده و ثبت نام نهایی صورت گرفته و نام کاربری و رمز عبور به تلفن همراه شخص ارسال می گردد.با در اختیار داشتن نام کاربری و رمز عبور، می توانید اظهارنامه مالیاتی عملکرد را در سایت intamedia.ir ارسال نمایید.

برای مشاوره در خصوص اظهارنامه مالیاتی شرکت ها و مشاغل با شماره مدیریت شرکت 09121794550 تماس بگیرید.

اظهارنامه مالیاتی مشاغل و شرکت ها

انواع اظهارنامه عملکرد در سامانه اظهارنامه الکترونیک

سه نوع اظهارنامه عملکرد مالیاتی در سامانه مودیان مالیاتی وجود دارد:

  • اظهارنامه (اصلی)
  • اظهارنامه جایگزین
  • اظهارنامه اصلاحی

اظهارنامه اصلی

اظهارنامه اصلی همان اظهارنامه عملکرد مودیان مالیاتی است که بر اساس ماده ۱۱۰ ق.م.م تنظیم می شود و به صورت کارنامه عملکرد سال پیشین مودی، به سازمان مالیاتی ارسال می‌شود. این اظهارنامه زمانی انتخاب می شود که هیچ اظهارنامه‌ای برای سال گذشته اشخاص (حقیقی یا حقوقی) تنظیم و ارسال نشده باشد.

اظهارنامه جایگزین

پس از ارسال موفق اظهارنامه اصلی و در مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی، امکان فعال نمودن یک اظهارنامه دیگر نیز برای مودی وجود دارد؛ که اظهارنامه جایگزین نامیده می‌شود. اگر مودی در مهلت قانونی تسلیم اظهارنامه مالیاتی متوجه درج دیتای اشتباه در اظهارنامه خود شود، با کمک اظهارنامه جایگزین می‌تواند اشتباه خود را برطرف نماید.

اظهارنامه اصلاحی

بر اساس تبصره ماده 226 ق.م.م، امکان ویرایش و اصلاح اطلاعات ارسال شده اظهارنامه مالیاتی، پس از پایان مهلت تسلیم اظهارنامه و فقط در اظهارنامه اصلاحی وجود دارد. بنابراین دیگر اظهارنامه اصلی و جایگزین فعال نیست. مهلت ارسال اظهارنامه اصلاحی حداکثر یک ماه پس از پایان مهلت تسلیم اظهارنامه (اصلی و جایگزین) خواهد بود.

تفاوت اظهارنامه جایگزین و اصلاحی

  • اظهارنامه جایگزین و اظهارنامه اصلاحی دو روش مختلف برای اصلاح اطلاعات اظهارنامه مالیاتی هستند. که مهم‌ترین تفاوت اظهارنامه جایگزین و اصلاحی و عامل تعیین کننده در نوع اظهارنامه قابل استفاده، زمان انجام ویرایش است.
  • دومین تفاوت اظهارنامه جایگزین و اصلاحی، میزان حساسیت این دو اظهارنامه از دیدگاه سازمان امور مالیاتی است. چرا که با وجود اجازه قانونی برای ویرایش اظهارنامه، این امر از دیدگاه سازمان مالیاتی چندان مطلوب نبوده؛ مگر اینکه عدم ویرایش اشتباه صورت گرفته، پیامدهای خطرناک‌تری برای مجموعه به دنبال داشته باشد.
  • سومین تفاوت، میزان اعمال تغییرات در آنها است. اظهارنامه جایگزین همانند یک سند جدید برای مودی در نظر گرفته شده و مودی امکان ایجاد تغییرات و اصلاحات گسترده را دارا می باشد. در صورتیکه در اظهارنامه اصلاحی مودی تنها قادر به اصلاح اشتباهات محاسباتی و یا تغییر طبقه‌بندی حساب‌ها است؛ همچنین اظهارنامه اصلاحی نباید تغییرات زیاد و اساسی نسبت به اظهارنامه اصلی داشته باشد.

انواع اظهارنامه های مالیاتی

  • اظهارنامه اشخاص حقوقی (شرکت ها)
  • اظهارنامه اشخاص حقیقی (مشاغل)
  • اظهارنامه مالیات بر ارث
  • اطهارنامه مالیات بر املاک و مستغلات
  • اظهارنامه مشاغل خودرویی
  • اظهارنامه انحلال شرکت
  • اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

نحوه تنظیم و ثبت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی (شرکت ها)

تنظیم و ثبت اظهارنامه مالیاتی شرکت ها

  1. نصب نرم افزار از سایت intamedia.ir
  2. وارد کردن نام کاربری و رمز عبور و کد رهگیری پیش ثبت نام
  3. پاسخ به سوالات در صفحه اطلاعات اختصاصی
  4. تکمیل جدول گردشی مواد (در صورت ارتباط داشتن با نوع کار شما)
  5. تکمیل جدول درآمدهای معاف (در صورت مشمول بودن)
  6. تکمیل جدول اطلاعات فروش (داخلی و خارجی)
  7. تکمیل جدول در آمد ناخالص پیمانکاری/ ارائه خدمات (داخلی و خارجی)
  8. تکمیل جدول بهای تمام شده کالای فروش رفته
  9. تکمیل جدول بهای تمام شده کار انجام شده پیمانکاری
  10. تکمیل جدول ترازنامه
  11. تکمیل جدول صورت سود و زیان
  12. تکمیل جدول گردش حساب سود و زیان انباشته
  13. تکمیل فرم تایید اظهارنامه مالیاتی توسط مدیر عامل و یا نماینده قانونی

نحوه تنظیم و ثبت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی (مشاغل)

اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی(مشاغل) به دو صورت اظهارنامه انفرادی و مشارکتی قابل ارائه می باشد که پس از ثبت نام الکترونیکی، با وارد نمودن اطلاعات مورد درخواست سامانه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی، انجام پذیر است.

دیتاهای مورد نیاز جهت ثبت نام عبارتند از:

  • اطلاعات هویتی
  • واحد کسبی
  • حساب های بانکی
  • مجوزهای فعالیت

در خصوص واحدهای مشارکتی تنها تکمیل یک اظهارنامه مالیاتی کافی بوده و نیازی به ارائه اظهارنامه انفرادی به تفکیک شرکاء نمی باشد. اطلاعات شرکاء در واحدهای مشارکتی از سامانه، بارگزاری خواهد شد. لذا در صورت عدم ثبت اطلاعات لازم (از جمله دیتای شرکاء) می بایست شریک اصلی نسبت به تکمیل اطلاعات در سامانه ثبت نام اقدام نماید.

زمان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی، از اول تا 31 خرداد ماه هر سال می باشد و مودیان مالیاتی بایستی، حساب درآمد و سود و زیان سال مالیاتی خود را با مراجعه به آدرس سایت www.intamedia.ir به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم کرده و یا برای ارسال فرم تبصره ماده 100 قانون مالیات‌ های مستقیم، اقدام نمایند. این امر با استفاده از ترازنامه و سایر صورت های مالی، در قالب یک اظهارنامه مالیاتی، امکان پذیر می گردد.

اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل در چند دسته جای می گیرند؟

به طور کلی اشخاص حقیقی در سه دسته جای می گیرند و تفاوت آن ها در ارائه صورت حساب ها و نگهداری دفاتر می باشد.

قسط بندی مبلغ مالیات به چه صورت امکان پذیر است؟

در پایان ارسال اظهارنامه، چنانچه مودی مالیاتی نخواهد کل مبلغ مالیات خود را یکجا پرداخت نماید، می تواند آن را تقسیط نماید. به این صورت که حداقل 40% از مالیات خود را نقد و بقیه را به صورت اقساط (حداکثر 6 قسط) پرداخت نماید. مودی مالیاتی بایستی در برنامه مبلغ پرداخت نقدی را در مکان مربوطه وارد و پس از آن تعداد اقساط را تکمیل نماید. پس از ارسال اظهارنامه، یک قبض نقدی و به تعداد اقساط، قبض برای مودی صادر خواهد شد.

نمونه اظهارنامه مالیاتی و فرم اظهارنامه مالیاتی

به صورت کلی مودیان مالیاتی به دو گروه کلی مودیان حقیقی(اشخاص) و حقوقی(شرکت ها) تقسیم می شوند. نمونه فرم های مربوطه از سایت سازمان امور مالیاتی در ذیل آمده که شما مودیان محترم می توانید دانلود کرده و به صورت پیش نویش فرمها را پر نمایید:

مالیات چیست؟

شیوه‌ی محاسبه‌ مالیات در ایران به دو صورت علی‌الرأس و خوداظهاری است. امروزه همگان تمایل دارند به جای شیوه‌ علی‌الرأس که در آن مأموران اداره‌ی مالیات به تعیین میزان مالیات می‌پردازند، خوداظهاری را جایگزین کنند. خوداظهاری به این معناست که شخص حقیقی یا حقوقی با پر کردن اظهارنامه مالیاتی اعلام می‌کند که در سال مالیاتی خود به چه میزان سود داشته و به چه میزان باید مالیات پرداخت کند.

شرکت حساب اندیش ایرانیان امر تهیه و تنظیم اظهارنامه عملکرد و مشاوره رایگان در این زمینه را برای شما مودیان محترم به انجام می رساند :

021-88623163

021-88623164

در این خصوص خالی از لطف نیست بخشنامه سازمان امور مالیاتی در خصوص مالیات مقطوع سال 1400 را نیز مطالعه کنیم: دستورالعمل شماره ۵۲۷/ ۱۴۰۱/ ۲۰۰ مورخ ۳/ ۳/ ۱۴۰۱ سازمان امور مالیاتی در خصوص

مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۴۰۰ برخی از صاحبان مشاغل در اجرای تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم

هرگاه پس از صدور اوراق قطعی ناشی از پذیرش مالیات مقطوع موضوع این دستور العمل، اسناد و مدارک مثبته ای به دست آید و مشخص شود مجموع فروش کالا و ارائه خدمات مودی در سال ۱۴۰۰ بیش از رقم ابرازی وی به عنوان فروش کالا و خدمات و سایر درآمدهای فرم موضوع بند (۱) این دستورالعمل بوده، مشروط به این که مجموع درآمد مودی از حد نصاب مقرر در این دستورالعمل (۱۴.۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تجاوز نکند، با رعایت مقررات بند ( ۱-۴) ماده (۴۱) آیین نامه اجرایی موضوع ماده (۲۱۹) قانون مالیاتهای مستقیم، نسبت به محاسبه و حسب مورد مطالبه مابه التفاوت مالیات متعلقه (مالیات قابل مطالبه عبارت است از مالیات متعلقه پس از کسر مالیات مقطوع مورد پذیرش مودی در فرم موضوع بند (۱) این دستورالعمل) با رعایت مقررات اقدام خواهد شد. مابه التفاوت مالیات مطالبه شده در اجرای این بند از دستورالعمل، مشمول جریمه موضوع ماده (۱۹۲) قانون مالیاتهای مستقیم نخواهد بود.

هرگاه اسناد و مدارک مثبته ای به دست آید و مشخص شود که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات مودی در سال ۱۴۰۰ بیش از رقم ۱۴.۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال بوده، مودی مذکور مشمول مفاد تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیاتهای مستقیم نبوده و علاوه بر محاسبه و مطالبه مالیات بر اساس مقررات ماده (۹۷) قانون مالیاتهای مستقیم، مشمول جرائم متعلقه از جمله جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی و همچنین عدم امکان استفاده از کلیه معافیت ها و نرخ صفر از جمله معافیت موضوع ماده (۱۰۱) قانون مالیاتهای مستقیم خواهد شد.

اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی

نکات اجرایی تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم سال 1401

با عنایت به جلسه برگزار شده در تاریخ 1401-3-18 با حضور وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی، رئیس و مدیران ارشد سازمان امور مالیاتی، نمایندگان اتاق اصناف ایران، اتاق اصناف تهران و هیئت امنای بازار تهران، تصمیمات زیر در خصوص نحوه اجرا تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم برای عملکرد سال 1400 صاحبان مشاغل (صنفی) اتخاذ گردید.

  • با توجه به بالا بودن نسبت سود آوری فعالیت برخی از صاحبان مشاغل امور صنفی از جمله مشاغل آسیب دیده از کرونا و لوازم صوتی و تصویری و تلفن همراه و پوشاک تعدیل لازم در نسبت مذکور به عمل آید.
  • برای پرونده های مشارکت مدنی با توجه به نصاب تبصره ماده 100 برای هر یک از شرکا به طور جداگانه نصاب مذکور در فعایت شغلی منظور گردد.
  • نسبت سود آوری فعالیت که در اجرای مقررات آیین نامه اجرایی ماده 219 قانون مالیات های مستقیم تعیین شده است، برای اطلاع عموم در دسترس قرار گیرد. (حالیه فقط در دسترس ادارات امور مالیاتی است)
  • مودیان که با توجه به میزان فروش،بالاتر از نصاب مذکور در تبصره ماده 100 برای عملکرد سال 1400  (مبلغ 48،000،000،000 ریال) قرار می گیرند، نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند.

نکته : تعیین سطح گردش بانکی اشخاص حقیقی فاقد شغل

بخشنامه بانک مرکزی مورخ 04/03/1401، اداره مبارزه با پولشوئی و تامین مالی تروریسم

دستور العمل تعیین سطح گردش بانکی اشخاص حقیقی فاقد شغل

شخص حقیقی فاقد شغل : به شخص حقیقی اطلاق میشود که اشتغال به کار ندارد و وضعیت اطلاعات شغلی خود را به بانک تحت عنوان بازنشسته، مستمری بگیر، بیکار (دانش آموز، دانشجو، بانوان خانه دار و تمامی اشخاص که شامل مصادیق بازنشسته و مستمری بگیر نمی باشند) اعلام کرده است (به عبارتی بابت گردش حساب خود فاقد پرونده مالیاتی می باشد). مجموع حداکثر سقف گردش بدهکار و بستانکار (برداشت و واریزی) تمامی حسابهای بانکی شخص حقیقی فاقد شغل در طول یکسال (ابتدا تا انتهای هر سال شمسی) به شرح زیر می باشد:

  • بازنشسته 20میلیارد ریال
  • مستمری بگیر 10میلیارد ریال
  • بیکار 5 میلیارد ریال

درآمد اجاره املاک و سود سپرده بانکی، انتقال حساب بین بانکی شخص در محاسبات سقف تعیین شده، آورده نمی شود. موسسه بانکی سطح گردش حساب هر شخص را حداکثر پس از 48 ساعت از زمان وقوع هر تراکنش محاسبه می نماید. در صورتی که قبل از سررسید یک ساله از سطح گردش حساب بالاتر رود، به صورت ارسال پیامک و یا سایر روشها از شخص دعوت می شود تا برای ارائه توضیحات ظرف مهلت یکماه به بانک مراجعه کند و توضیحات لازم در خصوص افزایش گردش حساب را به بانک ارائه کند. چنانچه بانک دلایل را نپذیرد مراتب را تحت گزارش معاملات مشکوک به وزارت دارایی اعلام می نماید و اگر شخص فاقد فعالیت مستنداتی ارائه نماید که نشان دهنده اشتغال به کار باشد، بانک سقف گردش حساب وی را به سطح فعالیت اشخاص دارای شغل افزایش خواهد داد. در صورتی که ظرف یکماه به بانک مراجعه نشود، تمامی عملیات بانکی غیر فعال خواهد شد.

چگونگی محاسبه مالیات تراکنش های صاحبان مشاغل و کسبه

تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم : مالیات صاحبان مشاغل و کسبه و بازاری های بدون تسلیم اظهارنامه مقطوع مورد محاسبه قرار می گیرد و پیش از این معیار تعیین مالیات سابقه عملکرد بوده و بر اساس عملکرد یک سال قبل اینکه چقدر مالیات پرداخت کرده مالیات امسالش با یک ضریبی در نظر گرفته می شد. پیش از این صاحبان مشاغل هر چه میزان که در سال های گذشته مالیات می پرداختند در سال جدید هم میزان مالیات با ضربدر یک ضریبی افزایش 8 تا 12 درصدی پیدا می کرد اما امسال اتفاق دیگری افتاده و معیار مالیات میزان فروش تعیین شده است.

مهدی موحدی بک نظر رییس مرکز پژوهش و برنامه ریزی مالیاتی کشور با بیان اینکه معیار تعیین مالیات امسال، فروش و اطلاعات ثبت شده در کارت خوان ها در نظر گرفته شده گفت: طبیعتا کسبه از کارتخوان ها برای فروش کالا و خدمات استفاده می کنند اما ممکن است عده ایی مدعی باشند که امور مالی دیگری را هم انجام می دهند، اما افراد توجه داشته باشند که اگر سازمان امور مالیاتی موضوعاتی مانند حواله پول، ساتنا،پایا و کارت به کارت را در نظر می گرفت، حق با آنها بود اما در مبنا قرار گرفتن کارتخوان و پوز این بهانه کنار گذاشته می شود.

باید میزان فروشی که صاحبان مشاغل اعلام میکردند را در ضریب فعالیت ضرب می کردند و سود به دست می آمد و با این ضریب فعایت سود مشمول مالیات محاسبه می شد.ئاین معیار به این گونه استفاده نمی شد اما امسال برای اینکه از میزان فروش دستگاه های پوز به سود برسند دوباره این معیار فعال شده و نسبت سود را تعریف کردند و از آنجایی که این نسبت سود عدد بالایی بوده سازمان آن عدد را به نصف کاهش داده است.

مالیات شرکت های تازه تاسیس

متاسفانه برخی از افراد بر این باورند که شرکت های تازه تاسیس از پرداخت مالیات بر عملکرد معاف هستند و مالیات متعلق به شرکت هایی هست که چند سالی از فعالیت آن ها گذشته و در مرحله سود دهی می باشند، بلکه این مطالب صحیح نبوده و شرکت های تازه تاسیس مکلف به انجام تمامی تکالیف قانونی از جمله ثبت اسناد، تحریر دفاتر، تنظیم و ارسال اظهار نامه مالیاتی می باشند. حال اینکه شرکت در آمد داشته و یا زیان، تشخیص آن با کادر مالیاتی حوزه مربوط می باشد که آیا مشمول پرداخت مالیات می باشند و یا خیر؟ لازم بذکر است شرکت های تازه تاسیس علاوه بر مالیات بر درآمد، باید نسبت به پرداخت مالیات بر سرمایه ثبت شده و یا حق تمبر مالیات اقدام نمایند. مبلغ مالیات بر سرمایه نیم (0.5) در 1000 می باشد (0.0005)

 

قانون معافیت مالیاتی مناطق آزاد

اشخاص حقیقی و حقوقی که در منطقه به انواع فعالیت های اقتصادی اشتغال دارند، نسبت به هر نوع فعالیت اقتصادی در منطقه آزاد از تاریخ صدور مجوز بهره برداری به مدت بیست سال (20) از پرداخت مالیات بر در آمد و دارایی موضوع قانون مالیات های مستقیم معاف می باشند، پس از بیست سال(20) تابع مقررات مالیاتی خواهند بود. (ماده 13 ق م م)

قانون معافیت مالیاتی مناطق ویژه اقتصادی

درآمد ابرازی ناشی از فعالیت های تولیدی و معدنی اشخاص حقوقی غیر دولتی در واحد های تولیدی یا معدنی که از تاریخ اجرای این ماده از طرف وزارتخانه های ذیربط برای آنها پروانه بهره برداری صادر یا قرارداد استخراج و فروش منعقد می شود و همچنین در آمدهای خدماتی بیمارستانها ، هتلها و مراکز اقامتی گردشگری اشخاص یاد شده که از تاریخ مذکور از طرف مراجع قانونی ذیربط برای آنها پروانه بهره برداری یا مجوز صادر می شود، از تاریخ شروع بهره داری یا استخراج یا فعالیت به مدت 10سال با نرخ صفر مشمول مالیات می باشد. (ماده 132 ق م م )

موارد مهم در این ماده قانونی(132)

الف: در نرخ مالیات صفر مودی مکلف به انجام کلیه کارهای قانونی از جمله نگهداری حساب ها ،تحریر دفاتر و ارسال اظهار نامه مالیاتی می باشد.

ب: در نرخ مالیات صفر واحد تولیدی و یا خدماتی باید بیشتر از 50 نفر نیروی شاغل داشته باشد و چنانچه هر سال نسبت به سال قبل نیروی شاغل خود را حداقل 050% افزایش دهد به ازای هر سال افزایش کارکنان، یکسال اضافه می شود، تعداد نیروی کار شاغل و همچنین افزایش اشتغال نیروی کار در هر واحد با تایید وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و ارائه اسناد و مدارک مربوط به فهرست بیمه تامین اجتماعی کارکنان محقق می شود.

ج: دوره برخورداری محاسبه مالیات با نرخ صفر برای واحدهای اقتصادی مذکور موضوع این ماده واقع در شهرک های صنعتی یا مناطق ویژه اقتصادی به مدت 2 سال و در صورت استقرار شهرک های صنعتی یا مناطق ویژه اقتصادی در مناطق کمتر توسعه یافته به مدت 3 سال افزایش می یابد.

جرایم مالیاتی موضوع قانون مالیات های مستقیم

جرایم مالیاتی

جرایم مالیاتی موضوع قانون مالیات های مستقیم

 

تهیه، ثبت و ارسال اظهار نامه عملکرد در سال 1401 (حقیقی و حقوقی)

تهیه اظهارنامه مالیاتی طبق استانداردهای مصوب و روش های مورد قبول سازمان امور مالیاتی کشور، یکی از کارهایی است که مودیان مالیاتی باید همه ساله انجام داده و کارنامه فعالیت کسب و کار خود را جهت محاسبه دقیق مالیات، تحویل دهند. توصیه می شود که برای استفاده از بخشودگی های مالیاتی، دریافت معافیت ها و کاهش میزان جرایم قانونی، مودیان محترم نسبت به تکمیل صحیح زیر نظر مشاوران مجرب حسابداری اقدام کنند.

سازمان امور مالیاتی کشور، در راستای توسعه خدمات الکترونیکی جهت خوداظهاری مودیان مالیاتی، سامانه تحت وب تسلیم اظهار نامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی را طراحی و توسعه داده است. مودیان محترم مالیاتی، پس از ثبت نام در سامانه می بایست با نام کاربری و کلمه عبور دریافتی، در سامانه اظهارنامه اشخاص حقوقی وارد و نسبت به تکمیل اطلاعات عملکردی خود اقدام نمایند.

تولید اظهارنامه برآوردی و صدور برگ ارزیابی مالیات بر درآمد برخی اشخاص به شیوه ای جدید

اخیرا سازمان امور مالیاتی ترجیحا برای برخی اشخاص که اظهارنامه مالیاتی سال ۱۳۹۹ خود را بدون درج اعداد و ارقام درآمدی و هزینه ای تسلیم نموده بودند فرم محاسبات تولید اظهارنامه برآوردی مشتمل بر ۱۳ ردیف با تکنیک های خاص منجر به تعیین درآمدهای برآوردی، تولید و متعاقب آن مبادرت به برگه ارزیابی مالیات بر درآمد با تعیین درآمد مشمول مالیات ( بدون اعمال معافیت مالیاتی پایه سالانه ) و مالیات متعلقه نموده و در کارتابل ابلاغ الکترونیکی آنان قرار داده است.

همانطور که می دانیم باستناد ماده ۹۷ قانون مالیات های مستقیم، سازمان امور مالیاتی می تواند برای مودیانی که اظهارنامه مالیاتی مطابق مقررات ( عدم ارائه ترازنامه یا حساب سود و زیان یا صورت درآمد و هزینه یا خلاصه درامد و هزینه همراه اظهارنامه مالیاتی و یا ابراز مبلغ صفر برای هر یک از صورت های مالی مذکور یا صورت های فوق ) تسلیم ننمایند، اظهارنامه برآوردی بر اساس فعالیت و اطلاعات اقتصادی کسب شده مودیان از طرح جامع مالیاتی تولید نموده و برگ تشخیص مالیات متضمن درآمد مشمول مالیات و مالیات متعلقه صادر نماید.

این اقدام برای مودیانی که در سال عملکرد موردنظر دارای فعالیت مالی و پولی متضمن کسب درآمد بوده اند برابر آنچه که در پایگاه های اطلاعاتی سازمان موجود می باشد [ با اعمال تکنیک های ردیف ۶، ۱۰ و ۱۱ فرم محاسبه تولید اظهارنامه برآوردی ] مصداق داشته ولی مشاهده شده سازمان امور مالیاتی برای مودی مالیاتی که برای سال موردنظر هیچگونه فعالیت مالی و پولی در راستای کسب درآمد نداشته اظهارنامه مالیاتی برآوردی صادر نموده است. بررسی فرم محاسبات تولید اظهارنامه برآوردی برای این دسته از مودیان حکایت از آن دارد که درآمد مشخصه ی سال قبل ( ۱۳۹۸ ) را با اعمال ضریب افزایشی حدود ۲۰ درصد مبنای تعیین درآمد مشمول مالیات برآوردی برای سال ۱۳۹۹ درنظر گرفته شده و برگه مالیاتی برای این دسته از اشخاص [ بدون اعمال معافیت مالیاتی و نیز درج جریمه … ] صادر کرده است.

مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی

 

مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی

 

چه اظهارنامه ای مورد قبول است؟

الف ) اظهار نامه مطابق مقررات، اظهار نامه ای می باشد که در خصوص اشخاص حقوقی شامل ترازنامه و حساب سود و زیان و برای صاحب آن مشاغل مطابق مقررات فصل سوم آیین نامه موضوع ماده ۹۵ قانون .م.م تنظیم و تکمیل شده باشد و عدم ارائه موارد ذیل به منزله تسلیم اظهارنامه مالیاتی مطابق مقررات قانونی مربوط تلقی نمی گردد:
  • ترازنامه یا
  • حساب سود و زیان یا
  • صورت درآمد و هزینه یا
  • خلاصه درآمد و هزینه همراه اظهارنامه مالیاتی یا
  • ابراز مبلغ صفر برای کل مبالغ هر یک از صورت های مالی مذکور یا صورت های فوق حسب مورد

ب) ضرورت انطباق فعالیت واقعی مودی با فعالیت اقتصادی ثبت شده در نظام مالیاتی

اظهارنامه موردقبول

در صورتی که نوع فعالیت انتخاب شده در ثبت نام مودیان با فعالیت اقتصادی واقعی مودی مطابقت نداشته باشد، از منظر سازمان، مودی برای فعالیت اقتصادی واقعی خود، اظهارنامه تسلیم ننموده و مشمول جریمه خواهد شد. مالیات مقطوع تعیین شده بابت عملکرد سال ۱۴۰۰ برای مشمولین تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم، صرفا برای فعالیت اقتصادی انتخاب شده در فرم مربوطه قابل استناد می باشد و در صورتی که نوع فعالیت اقتصادی انتخاب شده با فعالیت اقتصادی واقعی مودی مطابقت نداشته باشد، مودی برای فعالیت اقتصادی واقعی خود اظهارنامه تسلیم ننموده است. بدیهی است این عدم تطابق منجر به این خواهد شد که مودی از هرگونه معافیت و نرخ صفر مالیاتی بابت فعالیت اقتصادی ابراز نشده، محروم شود. این مودیان بابت درآمد ناشی از فعالیت کتمان شده، علاوه بر مرتکب شدن جرم مالیاتی، مشمول ۳۰% جریمه غیر قابل بخشودگی خواهند شد.

بازگشت به نوشته‌ها