فرم تبصره 100 قانون مالیات های مستقیم

تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم

تبصره ماده 100 چیست؟

در سال 1366 توسط مجلس شورای اسلامی، قانون مالیات های مستقیم در کشور به تصویب رسید و از آن سال به بعد سازمان امور مالیاتی به منظور تشویق مودیان مالیاتی در پرداخت مالیات اقدام به طرح های تشویقی نموده و در اصلاحات سال 1394 تبصره ماده 100 مالیت های مستقیم از سوی سازمان امور مالیاتی اعلام و به موجب آن گروهی از صاحبان مشاغل از ارائه اسناد و مدارک و دفاتر قانونی و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی معاف می شوند.

تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم این امکان را برای مودیان به وجود آورده است تا از تخفیف های مالیاتی برخوردار شوند. به عبارت دیگر اگر شرایط مطرح شده در بخش نامه ای که سازمان امور مالیاتی کشور در همان سال ارائه می دهد را داشته باشند بدون نیاز به ارسال اظهارنامه مالیاتی و صرفا با ارسال فرم تبصره ماده 100 می توانید مالیات خود را پرداخت نمایید. اما تبصره ماده 100 مشمول همه افراد نمی شود و شرایطی دارد که در حساب اندیش ایرانیان بیشتر در مورد آن سخن خواهیم گفت.

تکمیل اظهارنامه و فرم تبصره ماده 100
تکمیل اظهارنامه و فرم تبصره ماده 100

تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم چیست؟

تبصره ماده 100 به این معناست که قانونگذار این اجازه را به سازمان امور مالیاتی کشور داده است که برخی مودیان را از انجام تکالیف مالیاتی معاف نماید. یکی از این تکالیف عدم ارسال اظهارنامه و استفاده از تبصره ماده 100 است. از آنجایی که نرخ دقیق درآمد مشمول این نوع تشویق مالیاتی هر سال تغییر می نماید، در سال 1402 در بخش نامه این طور تعیین شده: کلیه مودیانی که درآمد سالیانه آن ها تا 100 برابر معافیت مالیاتی یعنی شش میلیارد و دویست میلیون تومان باشد، می توانند از تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم بهره مند گردیده و مالیات خود را پرداخت نمایند. با پر کردن این فرم و ارسال آن به اداره مالیات می توانید از این مالیات مقطوع استفاده نمایید.

مشمولان تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم
مشمولان تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم

میزان درآمد جهت استفاده از تسهیلات تبصره ماده 100 سال 1402

در سال 1402 مبلغ 67200000000 تومان برای استفاده از تبصره ماده 100 تعیین شده است. یعنی کلیه مودیانی که میزان درآمد آن ها تا این سقف باشد می توانند با پر کردن فرم تبصره ماده 100 از پایه مالیات پرداختی برخوردار شوند.

مشمولین تبصره ماده 100 ق.م.م
مشمولین تبصره ماده 100 ق.م.م

چگونه می توان از تبصره ماده 100 استفاده نمود

شما باید شرایط گفته شده را دارا باشید و دارای مالیات معوق، جریمه و یا فرار مالیاتی نبوده باشید. برخی مودیان درآمد خود را از سازمان امور مالیاتی کشور و ماموران تشخیص پنهان می کنند که در صورت مشاهده با آن ها برخورد خواهد شد.

همچنین برای بهره مندی از تبصره ماده 100 شما نباید از ماده 137 استفاده کنید. ماده 137 در ارتباط با مودیانی است که هزینه بیماری خود را می پردازند و در صورت بردن مدارک پزشکی معتبر می توانند مالیات کمتری پرداخت نمایند. به عبارت دیگر می توانند هزینه های پزشکی را از مالیات خود کم کنند.

 

برای دریافت مشاوره مالی و مالیاتی رایگان تماس بگیرید
برای برقراری تماس بر روی شماره کلیک نمایید

 

و نکته دیگر این که اگر شما در آن دست مشاغلی فعالیت دارید که ممکن است درآمد شما از میزان تعیین شده بسیار بیشتر باشد و یا نوسان داشته باشد بهتر است از تبصره ماده 100 استفاده نکنید. به عبارت دیگر اگر پایه مالیاتی شما تغییر نموده، بهتر است اظهارنامه مالیات بر درآمد ارائه دهید.

در تبصره ماده 100، مالیات سال گذشته مودیان مشمول این قانون هر چه قدر تعیین شده بود، به میزان 8 درصد در سال بعد افزایش خواهد یافت. به عبارت دیگر شما هر سال مالیات سال قبل خود را به میزان 8 درصد بیشتر پرداخت می نمایید.

چه کسانی نمی توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند چه کسانی نمی توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند
چه کسانی نمی توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند چه کسانی نمی توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند

چرا برخی اشخاص مشمول از تبصره 100 نمی شوند؟

در صورتی که محل فعالیت خود را ضمن سال تغییر دهید، دیگر نمی توانید از تبصره ماده 100 استفاده نمایید. به دلیل آنکه وقتی فردی تغییر محل فعالیت دهد از نگاه مالیاتی این گونه به نظر خواهد رسید که فرد جدیدی وارد نظام مالیاتی شده است.

آن دسته از افرادی که پایه درآمد آن ها از میزان درآمد تعیین شده فراتر رفته است ولی همچنان از تبصره ماده 100 استفاده نموده اند، علاوه بر پرداخت مالیات باید جریمه نیز پرداخت نمایند.

در صورت احراز کتمان درآمد، مودیان به میزان 30 درصد جریمه خواهند شد و غیر قابل بخشودگی است. کلیه قوانین در سایت intamedia.ir که متعلق به سازمون امور مالیاتی کشور است درج گردیده و می توانید به مطالعه کامل بپردازید.

در صورتی که نسبت به برگه تشخیص سال قبل خود اعتراض مطرح نموده اید و مورد قبول شما نبود نمی توانید از این قانون بهره مند شوید.

نکته) اشخاص حقوقی مشمول این قانون نخواهند شد و فقط برای اشخاص حقیقی مشمول این قانون، قابل اجراست.

نحوه تکمیل فرم تبصره ماده ۱۰۰
نحوه تکمیل فرم تبصره ماده ۱۰۰

نحوه تکمیل فرم تبصره ماده ۱۰۰

برای تکمیل فرم تبصره ماده 100 ابتدا باید به سامانه my.tax.gov.ir شوید و با وارد کردن کد ملی و کلمه عبور خود به پنل کاربری وارد شوید. پس ارسال کد پیامک شده حالا داشبورد قابل مشاهده است.

در قسمت بالای صفحه کادری وجود دارد که در آن عبارت جهت ارسال اظهارنامه عملکرد و توافق تبصره ماده 100 اینجا کلیک کنید نوشته شده است.

بر روی پرونده های درآمد کلیک نموده و حالا اطلاعات هویتی خود را تکمیل نمایید و سپس بر روی دکمه ارسال اظهارنامه عملکرد و یا تبصره ماده 100 در صورت اطمینان کلیک کنید.

در پنجره های بعدی نیز باید اطلاعات خواسته شده را تکمیل نمایید و بر روی دکمه سبز کلیک کنید. به عبارت دیگر کار شما در اینجا صرفا دیدن اطلاعات و تایید است.

حالا در پنجره مشخصات اظهارنامه موارد گفته شده را انتخاب نموده و نوع اظهارنامه را تبصره ماده 100 انتخاب نمایید و در آخر بر روی دکمه تایید کلیک کنید.

پس از تایید اطلاعات هویتی در پنجره ای دیگر حالا وارد پنجره ای می شوید که باید میزان فروش خود را وارد نمایید. با دکمه افزودن این کار را انجام دهید.

حالا سایت برای شما قبض صادر می کند و در صورت تایید باید بر روی دکمه صدور قبض کلیک نمایید.

کار شما به اتمام رسید.

سقف تبصره ماده 100 در سال 1402، 1403

مطابق با قانون بودجه سال 1402 سقف تبصره ماده 100 در سال 1402 معادل 100 برابر سقف معافیت مالیاتی و معادل 67.200.000 ریال تایید و محاسبه گردید.

بر اساس شنیده ها و اسناد و مدارک، سقف تبصره ماده 100 در سال 1403 معادل 120.000.000.000 ریال می باشد، البته شایعاتی مبنی بر سقف 150 برابری معافیت مالیاتی می باشد که هنوز از هیچ طرفی تایید نگردیده است و در صورت تایید سقف معافیت معادل 180.000.000.000 ریال خواهد بود.

چه کسانی میتوانند از تبصره ماده 100 در سال 1403 استفاده کنند؟

  • مجموع فروش کالا و خدمات مودی در سال 1402 باید حداکثر 12 میلیارد تومان معادل 100 برابر سقف معافیت مالیاتی
  • نصب پایانه های فروشگاهی توسط مشاغل و استفاده از آن ها
  • مودی، مالیات سال های گذشته خود را به طور کامل پرداخت کرده و هیچگونه بدهی مالیاتی نداشته باشد

 

چه کسانی امکان استفاده از تبصره ماده 100 را ندارند؟

  • میزان فروش کالا و ارائه خدمات آن ها در سال 1402 بیشتر از 120.000.000.000 ریال بوده باشد
  • در پرونده مشارکتی سهم درآمد یا فروش حداقل یکی از شرکاء از مبلغ 120.000.000.000 ریال بیشتر باشد و مجموع درآمد مشارکت بیش از مبلغ 150.000.000.000 ریال باشد.
  • مشاغلی که مکلف به استفاده از پایانه های فروشگاهی بوده اند ولی نسبت به نصب آن اقدام نکرده اند.
  • صاحبان مشاغلی که برای آن ها فرم موضوع تبصره ماده 100 در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی قرار داده نشده است.

مهلت ارسال و تسلیم فرم تبصره ماده 100

این فرم همانند اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل تا پایان خرداد ماه مهلت ارسال دارد

معمولا بهتر است این فرم بین روز های 20 تا 25 خرداد ارسال شود که خیال مودی از فرم مورد نظر راحت باشد برای مثال مهلت ارسال این فرم در سال 1402 برای عملکرد 1401 تا پایان 23 خرداد ماه بوده است

 

جمع بندی

بر اساس تبصره ماده 100 قانون م.م دیگر نیازی به ارسال اظهارنامه عملکرد نیست و شما فقط باید در سامانه my.tax.gov.ir اظهارنامه تبصره ماده 100 را رد نمایید. همچنین از ارائه دفاتر و اسناد به اداره مالیات معاف خواهید بود مگر اینکه تخلفی نموده باشید. لازم به ذکر است که مالیات تعیین شده را می توانید در 5 قسط پرداخت نمایید.

 

 

به این نوشته امتیاز دهید !
دیدگاه ها

7 Responses

  1. با سلام یک سوال داشتم
    تبصره ماده 100 برای کدام نوع مالیات قابل استفاده است؟

    1. با سلام اقای اکبری عزیز تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم ، ماده ای هست که دولت چند سال است برای کمک به مشاغل جهت ارسال اظهارنامه مالیاتی تصویب کرده است. شما میتوانید برای خواندن دقیق قانون ماده 100 از طریق لینک زیر اقدام کنید. سپاس
      https://hesabandish.com/matter100

      در صورت نیاز به مشاوره رایگان با شماره های دفتر تماس حاصل نمایید.

  2. پرونده مالیاتی با اینتاکدهای نادرست دارد ایا پیشنهاد می کتید فرم تصبره ماده 100 پر کنم ؟

  3. در تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم اشاره شده مشاغلی که درامد فروش کالا یا خدمات آنها در یک سال گذشته کمتر از 150 برابر سقف معافیت مالیات (طبق ماده 84 ) باشد از تکالیف مالیاتی مانند تحریر دفاتر مالی و ارسال اظهارنامه معاف هستند
    میشه بفرمایید این ادعا صحیح هست یا خیر ؟

  4. ایا استفاده از تبصره ماده 100 فقط برای اشخاص حقیقی امکان پذیره یا اشخاصی که مشاغل مشارکتی دارند هم میتوانند استفاده کنند

  5. ممنون از حساب اندیش ایرانیان بابت مطلب خوبتون
    در خصوص تبصره ماده 100 میخواستم یک نکته هم من اضافه کنم
    در فرم تبصره ماده صد اماده است که سازمان امور مالیاتی بر اساس اطلاعاتی که از میزان درامد مودیان دارد مالیات انها را بصورت مقطوع محاسبه می کند و در اختیارشان قرار می دهد و اگر مودی مالیات تعیین شده را بپذیرد دیگر نیازی به ارسال اظهارنامه نیست و میتواند اقدام به اقدام به پرداخت مالیات خود کند. حالا اگر به هر دلیلی مودی به مبلغ تعیین شده اعتراض دارد و اسناد و مدارکی ارائه دهد که کم تر از مالیات پیش بینی شده در فرم تبصره 100 باشد میتواند اظهارنامه مالیاتی ارسال کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..