مالیات اصناف و مشاغل چگونه محاسبه و پرداخت می شود؟

محاسبه مالیات اصناف و مشاغل

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به پرداخت مالیات بر عملکرد درآمد سالیانه خود می باشند. در هر واحد صنفی که مشغول به فعالیت هستید، و در حال کسب درآمد می باشید باید مالیات بر درآمد خود را پرداخت نمایید. سالانه تا میزان مشخصی که فرد درآمد کسب کند از پرداخت مالیات معاف بوده و مازاد آن را باید مالیات پرداخت نماید.

اصناف و مشاغل متناسب با درآمد خود باید مالیات پرداخت نمایند. به عبارت دیگر سطوح درآمدی طبقه بندی شده است و به ازای هر سطح درصدی تعیین شده است.

مالیات اصناف، درصد و نحوه پرداخت آن در سامانه
مالیات اصناف، درصد و نحوه پرداخت آن در سامانه

 

محاسبه و پرداخت مالیات اصناف و مشاغل

در اینجا لازم می دانیم به صورت کلی برایتان مطرح کنیم که سطوح درآمدی مختلف چقدر باید مالیات پرداخت کنند:

  • تا 120 میلیون تومان در سال معاف از مالیات
  • از 120 میلیون تومان تا 168 میلیون تومان 10 درصد
  • از 168 میلیون تومان تا 276 میلیون تومان 15 درصد
  • از 276 میلیون تومان تا 408 میلیون تومان 20 درصد
  • از 408 میلیون تومان به بالا 30 درصد
مالیات اصناف و مشاغل چگونه محاسبه می شود؟
مالیات اصناف و مشاغل چگونه محاسبه می شود؟

پرداخت مالیات اصناف و مشاغل

برای پرداخت مالیات شما باید وارد سامانه مودیان به نشانی my.tax.gov.ir شوید. و در پنل کاربری خود اظهارنامه ارسال کنید. پس از ارسال اظهارنامه، ممیز برای شما برگ تشخیص مالیات صادر خواهد کرد. پس از رویت برگ تشخیص مالیات و مبلغ مالیات مندرج در آن، شما می توانید به صورت آنلاین یا با مراجعه به بانک مالیات تعیین شده را پرداخت نمایید.

همچنین می توانید نسبت به مالیات تعیین شده اعتراض کنید. در صورت اعتراض لازم است دفاتر قانونی در حسابداری را ارائه دهید.

هر شخص حقیقی و حقوقی که در ایران کسب درآمد می نماید و یا در خارج از ایران ساکن بوده و در کشور ایران صاحب کسب و کاری است، باید مالیات پرداخت کند.

منظور ما از اصناف کلیه افرادی هستند که دارای پروانه کسب از مراجع مربوطه بوده و داخل ایران کسب درآمد می کنند. همچون مشاغل آزاد، مغازه داری و یا شرکت های ارائه دهنده خدمات که مجوز فعالیت دارند.

این دسته از افراد موظف هستند دفاتر قانونی پلمپ نمایند.

بیشتر بخوانید: خدمات حسابداری

مالیات اصناف: نحوه محاسبه، معافیت ها و تکالیف مالیاتی آن
مالیات اصناف: نحوه محاسبه، معافیت ها و تکالیف مالیاتی آن

نحوه محاسبه مالیات اصناف و مغازه داران

محاسبه مالیات با نرم افزارهای حسابداری معتبر صورت می پذیرد. شما باید کلیه تراکنش ها را داخل نرم افزار حسابداری ثبت نموده و یا کارتخوان را به سیستم حسابداری متصل نمایید تا اطلاعات وارد سیستم شود. هزینه ها و استهلاک را از درآمد کسر کرده و هر آنچه باقی می ماند درآمد شماست. حتی می توانید هزینه های بیماری خود را از درآمد کسر کنید.

به مبلغ باقی مانده تا 120 میلیون تومان در سال مالیاتی تعلق نخواهد گرفت. از 120 تا 168 میلیون تومان شما باید به میزان 10 درصد مالیات پرداخت کنید.

نحوه محاسبه به این گونه است:

فرض می کنیم درآمد شخص 150 میلیون تومان است. از 150 میلیون تومان 120 میلیون تومان کسر نموده و 30 میلیون تومان باقی می ماند. از آنجایی که 150 میلیون تومان در سطح 2 قرار دارد، 10 درصد را در 30 میلیون تومان ضرب می کنیم و مبلغ مالیاتی که مودی باید پرداخت کند 3 میلیون تومان می باشد.

این 3 میلیون تومان را به صورت اقساطی نیز می توانید پرداخت نماید.

بیشتر بخوانید: مشاوره مالیاتی

مراحل پرداخت مالیات مشاغل
مراحل پرداخت مالیات مشاغل

 

مراحل پرداخت مالیات مشاغل

اشخاص حقیقی در خرداد ماه و اشخاص حقوقی در ماه تیر به صورت سالیانه باید اظهارنامه مالیاتی سال قبل خود را ارائه دهند.

پس از رویت اظهارنامه توسط ممیز مالیاتی، میزان مالیات پرداختی مشخص گردیده و مودی موظف است آن را پرداخت نماید. کلیه مراحل به صورت آنلاین بوده و شما صرفا با ورود نام کاربری و کلمه عبور خود می توانید به داشبود دسترسی پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: خدمات مالیاتی

درصد مالیات مشاغل چگونه محاسبه می شود؟
درصد مالیات مشاغل چگونه محاسبه می شود؟

 

تهیه اظهارنامه مالیات اصناف

چنانچه در تهیه اظهارنامه اشخاص حقیقی و حقوقی به مشکل برخورده اید، می توانید با شرکت خدمات حسابداری حساب اندیش ایرانیان تماس بگیرید.

تهیه اظهارنامه توسط خود مودیان قابل انجام است. وقتی که وارد پنل کاربری خود می شوید، همه چیز برای شما قابل نمایش است.

اما زمانی که میزان درآمد شما بسیار بالاست، معمولا به دنبال راهی برای کاهش مالیات و یا فرار مالیاتی قانونی هستید.

مشاوره مالی و مالیاتی در خصوص چگونگی کاهش دادن مالیات مشاغل و اصناف توسط مجموعه معتبر حساب اندیش ایرانیان صورت می پذیرد. پس از مشخص شدن میزان دقیق درآمد آنگاه می توانید اظهارنامه مالیاتی ارسال کنید.

برای دریافت مشاوره مالی و مالیاتی رایگان تماس بگیرید
برای برقراری تماس بر روی شماره کلیک نمایید

سوالات متداول

اصناف معاف از مالیات

برخی مشاغل صنفی از پرداخت مالیات معاف هستند که چند مورد را معرفی می نماییم: نانوایی های سنتی، شغل های حوزه صنایع دستی، کتاب و روزنامه فروشی ها،فروش محصولات کشاورزی مثل بذر، کود، سم کشاورزی و …

تبصره ماده ۱۰۰ چه کمکی به اصناف می‌کند؟

چنانچه درآمد شخص تا 100 برابر سقف معافیت تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور که به صورت سالانه اعلام می گردد باشد، مالیات مقطوعی برای شخص در نظر گرفته می شود. این مالیات مقطوع به صورت سالانه مبلغی افزایش می یابد. در صورت استفاده از تبصره ماده 100 اصناف دیگر نیازی به پلمپ دفاتر ندارند.

به این نوشته امتیاز دهید !
دیدگاه ها

2 Responses

  1. ایا ضریب مالیاتی برای یک صنف خاص در اشخاص حقوقی وحقیقی فرق میکنه؟

    1. اگر در یک کلمه جواب میخواهید؛باید بگویم خیر اصلا ربطی به حقیقی و حقوقی بودن ندارد ولی شاید بهتر باشد در ابتدا توضیحاتی در مورد ضرایب مالیاتی و صنوف مختلف و اینکه شخص حقیقی باشند و یا حقوقی بدهم. ضرایب مالیاتی؛ضرایبی میباشند که در سال 1366(ماده 154ق م م)در تهران توسط تیمی متشکل از نمایندگان وزارت امور اقتصاد و دارایی؛صنایع و معادن؛بانک مرکزی ؛شورای مرکزی اصناف و نظام پزشکی تصویب گردیده است که در این مدت هم ضرایب مالیاتی دچار تغییراتی گردید است.
      در قانون مالیاتهای مستقیم؛کسانی که دارای کسب و کار هستند و از ان در امد کسب میکنند به دو نوع(درامدهزینه)و(خرید و فروش)تقسیم شده اند .
      افرادی که در امد و هزینه ای هستند مانند وکلا؛پزشکان؛خشکشویی ها و یا هزاران شغل خدماتی دیگرکه از نظر قانون بعنوان افراد درامد و هزینه ای هستند دارای یکسری ضرایب مالیاتی میباشند و اصلا فرقی نداره که شخص حقیقی باشند و یا حقوقی و افراد دیگری میباشند؛برای اینا هم در قانون فرقی گذاشته نشده که اشخاص حقیقی و یا حقوقی.
      در نهایت میتوان گفت تفکیک ضرایب مالیاتی بر اسا حقیقی و یا حقوقی بودن افراد و یا سازمانهایی باشد ؛بلکه بر اساس نوع کار و فالیت انها تقسیم و تعیین شده است.
      به طور مثال :شخص که مشغول کار خدمات حسابداری و حسابرسی میباشند دارای یک ضریب مایاتی میباشند و فرقی ندارد که این شخص بصورت شخص حقیقی(ماده 95 ق م م)مشغول به کار میباشد و یا بصورت شخص حقوقی(ماده 110ق م م)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..