محاسبه مالیات لباس فروشی مد و پوشاک

محاسبه مالیات لباس فروشی مد و پوشاک

همه افراد باید مالیات پرداخت کنند. چه اشخاصی که برای خودشان کار می کنند و چه آن دست از افرادی که حقوق بگیر دولت یا شرکت های خصوصی هستند. اما هر ساله سازمان امور مالیاتی کشور مبلغی را تحت عنوان معافیت مالیاتی اعلام می نماید. در سال 1402 این مبلغ چهل و هفت میلیون و پانصد هزار تومان برای 12 ماه تعیین شده بود. اما این رقم برای سال 1403 به 75 میلیون تومان افزایش پیدا کرد. اگر نمی دانید که چگونه مالیات لباس فروشی را محاسبه نمایید، بهتر است از یک شرکت ارائه دهنده خدمات مالیاتی معتبر کمک بگیرید. کارشناسان و مشاوران مالیاتی با بررسی تراکنش ها و سیستم حسابداری فروشگاه مبلغ دقیق را برای شما محاسبه نموده و در زمینه ارائه اظهارنامه مالیاتی مشاوره های لازم را در این خصوص به شما خواهند داد. با ما در حساب اندیش ایرانیان همراه باشید.

برای دریافت مشاوره مالی و مالیاتی رایگان تماس بگیرید
برای برقراری تماس بر روی شماره کلیک نمایید
مالیات مغازه لباس فروشی
مالیات مغازه لباس فروشی

 

مالیات مغازه لباس فروشی

مغازه لباس فروشی که در دسته صنف پوشاک قرار می گیرد و دارای مجوز صنفی است مشمول پرداخت مالیات خواهد شد. طریقه محاسبه به این صورت است که به میزان فروش شما مالیات تعلق خواهد گرفت. به طور مثال اگر 400 میلیون تومان فروش داشته باشید، باید هزینه هایی که برای کسب و کار خود می کنید را از این مبلغ کم کنید. این هزینه چه هستند؟ هزینه آب و برق و گاز – اجاره – خرید هایی که از عمده فروشان می کنید – هزینه های استهلاک بیماری و … را می توانید از میزان فروش کسر نموده و هر آنچه که باقی می ماند درآمد شماست. به طور مثال اگر هزینه ها 280 میلیون تومان باشد سود شما 120 میلیون تومان است.

حالا از مبلغ 120 میلیون تومان آن نرخ معافیت مالیاتی سالیانه کسر می گردد و به هر آنچه باقی می ماند مالیات تعلق خواهد گرفت. درصد محاسبه به صورت پلکانی است.

مالیات کارتخوان لباس فروشی ها و حوزه البسه
مالیات کارتخوان لباس فروشی ها و حوزه البسه

مالیات کارتخوان لباس فروشی ها و حوزه البسه

برای پرداخت وجه در حین خرید پوشاک همه ما می دانیم که باید کارت کشید و یا نقدی پرداخت کرد. برخی از فروشندگان لباس از شما می خواهند که این پول را به شکل کارت به کارت پرداخت نمایید. ولی باید اشاره کنیم به هر طریقی که فروشنده از مشتری پول دریافت نماید، بلاخره وارد حسابی خواهد شد و مالیات بر اساس گردش حسابی که او دارد محاسبه خواهد شد.

اما در خصوص مالیات کارتخوان باید خدمتتان عرض کنیم که شما موظف هستید استفاده کاری از کارتخوان داشته باشید و چنانچه استفاده ای دیگر از آن داشته باشید می توانید به ممیز خود گزارش دهید. به طور مثال فردی از کارتخوان برای دریافت هدایای عروسی و یا جلسه بانکی های خانوادگی استفاده کند، باید این مورد را گزارش دهد تا برای او مالیات کارتخوان تعیین نگردد. البته اگر درآمد برای فرد محسوب گردد، فرقی نمی کند که کارتخوان یا حساب بانکی باشد. وقتی که برای شخص باشد مالیات آن باید پرداخت شود.

کارتخوان لباس فروشی نیز همانند سایر مشاغل می باشد. مالیات کارتخوان لباس فروشی نیز بر اساس قانون مالیات های مستقیم محاسبه خواهد شد. در سال 1403 سقف معافیت مالیاتی بین 75 تا 100 میلیون تومان است که هنوز به طور دقیق مشخصنشده است که این رقم چقدر است.

هر چه که سود داشته اید را باید از این 100 میلیون تومان کسر نمایید و به آن چه که باقی مانده است مالیات تعلق خواهد گرفت.

مالیات کارتخوان بر اساس درآمد یه شرح زیر است:

  • از 1 تا 200 میلیون تومان = 15 درصد
  • از 200 تا 400 میلیون تومان = 20 درصد
  • از 400 میلیون تومان بیشتر = 25 درصد

پس همانطور که مشاهده می کنید محاسبه به صورت پلکانی است. بیشتر افراد تمایل دارند هزینه ها را افزایش دهند تا کمتر مالیات دهند. اما شما می توانید با راهکارهایی مثل کمک های ورزشی و یا خیریه تا حد زیادی مالیات پرداختی را کاهش دهید. راه های فرار قانونی مالیاتی زیادی وجود دارد که بهتر است از مشاوره مالیاتی شرکت حساب اندیش ایرانیان بهره جویید.

درصد مالیات لباس فروشی چقدر است؟
درصد مالیات لباس فروشی چقدر است؟

درصد مالیات لباس فروشی چقدر است؟

برای کلیه واحدهای صنفی و غیر صنفی درصد های تعیین شده یکسان است و فرقی نمی کند که در کدام صنف باشید. زیرا بر اساس ماده 131 قانون مالیات های مستقیم کلیه افراد حقیقی ملزم به پرداخت مالیات می باشند. ملاک محاسبه مالیات در ایران میزان درآمد اشخاص است. طبیعتا هر که درآمد بیشتری داشته باشد، باید مالیات بیشتری پرداخت کند. زیرا از منابع بیشتری در کشور استفاده می نماید. درصد مالیات لباس فروشی به صورت پلکانی محاسبه می گردد. دقت فرمایید که بر اساس میزان فروش شما مالیات پرداخت نخواهید کرد. بلکه بر اساس درآمدی که دارید باید مالیات پرداخت کنید و سازمان امور مالیاتی با هزینه های شما کاری ندارد. پس از کسر هزینه ها هر آنچه که باقی می ماند مشمول پرداخت مالیات است.

چنانچه به پرسنل لباس فروشی و یا پوشاک در سال 1402 بیشتر از 10 میلیون تومان پرداخت نمودید و در سال 1403 قرار است مبلغ 12 میلیون تومان به بالا پرداخت نمایید، باید مالیات بر حقوق کارکنان خود را نیز پرداخت کنید.

مالیات حقوق کارکنان، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر عملکرد اشخاص حقوقی کاملا متفاوت از هم می باشند. چنانچه مغازه دار لباس فروشی دارای املاکی دیگر باشد و اجاره دریافت کند، مالیات بر اجاره نیز باید پرداخت کند. البته مالیات بر اجاره املاک و مستغلات نیز دارای سقف مشخصی است.

  • برای سال 1401 سقف معافیت مالیاتی 36،500،000 تومان
  • برای سال 1402 سقف معافیت مالیاتی 45،500،000 تومان
  • برای سال 1403 سقف معافیت مالیاتی 100،000،000 تومان

تعیین شده بود. درصد مالیات لباس فروشی تا 200 میلیون اول 15 درصد، تا دویست میلیون دوم 20 درصد، از 400 میلیون به بالا 25 درصد خواهد بود.

نحوه ارسال اظهارنامه مالیاتی فروشندگان پوشاک
نحوه ارسال اظهارنامه مالیاتی فروشندگان پوشاک

نحوه ارسال اظهارنامه مالیاتی فروشندگان پوشاک

برای ارسال اظهارنامه مالیاتی فروشندگان صنف پوشاک باید در خرداد ماه هر سال به سایت سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه نمایید. همچنین می توانید به آدرس my.tax.gov.ir وارد شوید. پس از وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور حالا وارد داشبورد خواهید شد.

در این قسمت می توانید کلیه سوابق خود را مشاهده نمایید. همچنین کلیه دستگاه پوز یا کارتخوان هایی که به نام مالک می باشد را می توان مشاهده و یا در صورت غیر فعال بودن فعال نمود.

وقتی که وارد پنل خود در سایت شوید کلیه مراحل برای شما کاملا شفاف مشخص می باشد. مالیات تعیین شده به صورت برگ تشخیص برایتان قابل مشاهده است. حتی می توانید نسبت به مالیات تعیین شده نیز اعتراض کنید. اما دقت داشته باشید که باید دفاتر حسابداری قانونی ارائه کنید. همچنین می توانید گزارشی از میزان عملکرد خود در نرم افزار حسابداری که استفاده می کنید را ارائه دهید. کلیه فروشگاه داران پوشاک از نرم افزار حسابداری استفاده می کنند که قابلیت اتصال به دستگاه کارتخوان را دارد.

نحوه پرداخت مالیات لباس فروشی

به صورت کاملا آنلاین در سایت سازمان امور مالیاتی کشور قابل پرداخت است و همچنین می توانید در بانک نیز مبلغ تعیین شده را پرداخت یا واریز کنید. مبلغ مالیات تعیین شده را حتی می توان به صورت اقساطی نیز پرداخت نمود تا به مودیان فشارهای مالی زیادی وارد نگردد.

در صورت عدم پرداخت در موعد مقرر و یا نپرداختن اقساط جریمه خواهید شد.

نحوه پرداخت مالیات لباس فروشی به شکل حقوقی
نحوه پرداخت مالیات لباس فروشی به شکل حقوقی

نحوه پرداخت مالیات لباس فروشی به شکل حقوقی

مطابق با ماده 105 قانون مالیات های مستقیم میزان مالیات تعیین شده برای این افراد 25 درصد می باشد. مودیان حقوقی فروشنده پوشاک موظف هستند تا سی و یکم تیر ماه اظهارنامه مالیاتی ارائه دهند. البته ممکن است زمان دقیق تمدید گردد.

 

سوالات متداول

آیا محاسبه مالیات برای فروشگاه های لباس کودک و بزرگسال به یک شکل است؟

بله. فرقی نمی کند چه نوع لباسی باشد. در صورتی که در حیطه پوشاک و لباس فعالیت می کنید باید بر اساس درامد مالیات پرداخت کنید.

آیا فروشندگان پوشاک نیز می توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند؟

بله. در صورتی که سقف درآمد آنان تا 100 برابر معافیت مالیاتی تعیین شده در آن سال باشد، می توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند.

آیا پارچه فروشان نیز باید همانند رسته پوشاک مالیات پرداخت کنند؟

بله. علاوه بر پرداخت مالیات بر عملکرد، تولید کنندگان پارچه یا کارخانه داران نیز باید در هر فاکتور فروش مالیات بر ارزش افزوده را از خریداران دریافت نمایند. ولی به خرده فروشان پارچه مالیات بر ارزش افزوده تعلق نمی گیرد.

 

 

 

 

 

دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..