مالیات بر درآمد اتفاقی

مالیات بر درآمد اتفاقی

مالیات بر درآمد اتفاقی، مالیاتی است که شما از درآمدهای نقدی و غیر نقدی بلاعوض و یا دریافت جایزه، باید بپردازید. به عنوان مثال اگر مادر یا پدری، ملکی را به فرزندش هدیه کند (اصطلاحا هبه) مستقیما به ماده ۱۱۹ انتقال داده می شود.

ماده ۱۱۹ قانون مالیاتهای مستقیم این نوع درآمد را تعریف نموده و ماده ۱۲۰ همین قانون نیز درآمد مشمول مالیات بر درآمد اتفاقی را بیان داشته و در نهایت اینکه در صورت داشتن چنین درآمدی، مکلفید مالیات آن را بپردازید.

بیشتر بخوانید: اظهارنامه مالیاتی

مالیات بر درآمد اتفاقی

براساس ق.م.م ، باب سوم مالیات بر درآمد، داریم:

ماده ۱۱۹: درآمد نقدی و غیرنقدی که شخص حقیقی یا حقوقی به صورت بلاعوض و یا از طریق معاملات محاباتی و یا به عنوان جایزه یا هر عنوان دیگر از این قبیل تحصیل می‌ نماید مشمول مالیات اتفاقی به نرخ مقرر در ماده ۱۳۱ این قانون خواهد بود.

بیشتر بخوانید: مشاوره مالی

ماده ۱۲۰: درآمد مشمول مالیات موضوع این فصل عبارت است از صد در صد درآمد حاصله و در صورتی که غیر نقدی باشد به بهای روز تحقق درآمد طبق مقررات این قانون تقویم می‌ شود.در مورد املاکی که در اجرای مفاد ماده ۶۴ این قانون برای آنها ارزش معاملاتی تعیین شده است که در این صورت ارزش معاملاتی ماخذ محاسبه مالیات قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اعزام نیروی حسابدار

درآمد اتفاقی طبق مفاد ماده ۱۱۹ ق.م.م هر گونه درآمد نقدی و یا غیرنقدی که شخص حقیقی یا حقوقی به صورت بلاعوض و یا از طریق معاملات محاباتی و یا به عنوان جایزه یا هر عنوان دیگر از این قبیل تحصیل نماید تعریف می گردد. با توجه به ماده مذکور از منظر قانون گذار بین درآمد نقدی و غیر نقدی در خصوص مشمول بودن درآمد اتفاقی تفاوتی قائل نشده است.

بیشتر بخوانید: خدمات حسابداری

نحوه محاسبه مالیات بر درآمد اتفاقی به شکل زیر است:

  • تا پنجاه میلیون تومان، ۱۵ درصد
  • از پنجاه میلیون تا یکصد میلیون تومان، ۲۰ درصد
  • بیشتر از یکصد میلیون تومان، ۲۵ درصد
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..