تکالیف مالیاتی

تکالیف مالیاتی آشنایی با تکالیف مودیان مالیاتی

تکالیف مالیاتی را می توان ارائه اظهارنامه مالیات بر عملکرد اشخاص حقیقی و حقوقی، ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، پلمپ دفاتر قانونی، ارائه اظهارنامه صورت معاملات فصلی، ارسال لیست مالیات بر حقوق درآمد افراد کارکنان، شاغلین و کارگران کسب و کار و دیگر موارد تلقی نمود.

تکالیف مالیاتی به سلسله اقداماتی گفته می شود که کلیه مودیان و کسانی که مشمول پرداخت مالیات می باشند موظف هستند، اقدامات مربوطه را تا سر رسید مدت زمان اظهارنامه مالیاتی انجام دهد. به عبارت دیگر برای اینکه برای ماموران و کارشناسان مالیاتی احراز شود که شما باید چقدر مالیات پرداخت نمایید لازم است یک سری اقدامات آن هم با استاندارد های حسابداری و مالیاتی انجام شود.

شاید با خود فکر کنید که پر کردن اظهارنامه مالیاتی که سالی یک بار انجام می شود، کافی است ولی باید گفت که صرفا پر کردن اظهارنامه و ارسال به موقع آن کافی نیست و برخی مشاغل باید دفاتر، اسناد، مدارک و مستندات کامل گردش مالی و فروش خود را ارائه دهند تا تشخیص درستی صورت پذیرد.

تکالیف مالیاتی اظهارنامه مالیاتی
تکالیف مالیاتی اظهارنامه مالیاتی

 

تکالیف مالیاتی چیست

تکالیف مالیاتی از جمله موارد مهمی هستند که کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به انجام آن می باشند. این تکالیف کاملا باید مطابق با استاندارد های قانون حسابداری و مالیات انجام شوند. اگر بخواهیم تکالیف مالیاتی را طبقه بندی کنیم موارد زیر را شامل می شوند:

  • پلمپ دفاتر قانونی
  • تشکیل پرونده مالیات بر درآمد مشاغل و کسب و کارهای حقیقی و حقوقی
  • تشکیل پرونده برای مالیات بر ارزش افزوده
  • ارائه اظهارنامه مالیات بر درآمد عملکرد
  • ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
  • ارائه صورت معاملات فصلی
  • ارائه لیست مالیات بر حقوق مخصوص کسب و کارهایی که افراد حقوق بگیر دارند
  • تحریر دفاتر قانونی

دقت کنید که تمامی موارد زیر باید درست مطابق با زمانی که سازمان امور مالیاتی کشور اعلام می نماید، تهیه گشته و در سامانه مودیان بارگذاری شود. البته اظهارنامه های مالیات بر ارزش افزوده باید در سایت EVAT بارگزاری گردد.

البته لازم به ذکر است آن دست از افرادی که از تبصره ماده 100 استفاده می نمایند و به عبارتی دیگر واجد شرایط ارسال اظهارنامه مالیاتی نیستند، لازم نیست که دفاتر پلمپ کنند. به عبارت دیگر قانون گذار این دست از افراد را از پرداخت مالیات معاف نموده است. اما برای آن دست از افرادی که حتما باید اظهارنامه مالیاتی را در موعد مقرر ارسال کنند تهیه کلیه موارد ذکر شده قبل از سال مالیاتی لازم و ضروری است.

دسته بندی تکالیف مالیاتی - انواع تکالیف مالیاتی
دسته بندی تکالیف مالیاتی – انواع تکالیف مالیاتی

دسته بندی تکالیف مالیاتی

خب حالا چرا ما از اصطلاح دسته بندی تکالیف مالیاتی استفاده می کنیم و این که چرا در ارسال اظهارنامه باید کلیه موارد فوق رعایت گردد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: برای این که کارشناس امور مالیاتی بتواند میزان دقیق مالیات پرداختی را تشخیص دهد، باید دفاتر و اسناد را مورد بررسی مطالعه قرار دهد تا ابهامات موجود در آن را تشخیص دهد.

به طور مثال گردش مالی مشکوک، درآمد اتفاقی از جمله مواردی هستند که از نظر اداره امور مالیاتی درآمد محسوب می شوند و مودی باید با ارائه اسناد و مدارک به اداره امور مالیاتی توضیحاتی را ارئه نماید که این درآمد ها و تراکنش ها برای چیست و درصورت تشخیص درآمد مالیات به آن ها تعلق خواهد گرفت.

تکالیف مالیاتی خود را بشناسید
تکالیف مالیاتی خود را بشناسید

تکالیف مالیاتی روزانه

در خرید و فروش های روزانه ای که انجام می دهید، شما موظف هستید آن ها را ثبت کنید. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظف هستند گزارش کار روزانه خود را ثبت نموده و بایگانی نمایند. ثبت در سیستم های حسابداری قابل انجام است. تحریر دفاتر کل و روزنامه نیز باید روزانه انجام شود.

دقت کنید که کلیه وقایعی که قرار است در اسناد حسابداری ثبت گردند، نباید بیشتر از 20 روز برای آن ها زمان صرف گردد.شما نباید در مدت زمان بیشتر از 20 روز ثبت این فرآیندها را طولانی نمایید.

تکالیف مالیاتی چیست و چگونه باید انجام شود؟
تکالیف مالیاتی چیست و چگونه باید انجام شود؟

تکالیف مالیاتی ماهیانه

کلیه شرکت هایی که دارای نیروهای حقوق بگیر هستند موظف هستند که لیست حقوق و درآمد افراد شرکت خود  را به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه دهند. به عبارت دیگر ارسال لیست بیمه و مالیات بر حقوق را باید ارائه دهید. البته این کار توسط حسابدار ارشد صورت می پذیرد. تا یک ماه پس از اتمام ماه قبل فرصت دارید که این لیست را ارسال کنید. در غیر این صورت 10 درصد از مبلغ بیمه پرداختی و 2 درصد به ازای هر ماه از مبلغ مالیات تعیین شده جریمه خواهید شد.

کلیه افراد حقیقی و حقوقی موظف هستند تا این نوع تکالیف مالیاتی ماهیانه را رعایت کنند. البته باید اشاره کنیم که تکالیف دیگر که در زمان خودش انجام می شود، همچنان پابرجاست.

آشنایی با تکالیف مودیان مالیاتی (حقیقی و حقوقی)
آشنایی با تکالیف مودیان مالیاتی (حقیقی و حقوقی)

تکالیف مالیاتی سالانه

همانطور که قطعا همه شما می دانید کلیه مودیان حقیقی تا پایان خرداد ماه و کلیه مودیان حقوقی تا پایان تیر ماه فرصت دارند، اظهارنامه مالیاتی مالیات بر عملکرد خود را ارائه نمایند.

این قانون مربوط به کلیه صاحبان مشاغل بوده و تمامی کسب و کارها موظف به انجام آن می باشند. در صورت عدم ارائه در مهلت مقرر جریمه هایی شامل حال مودیان خواهد شد و نمی توانند از بخشودگی مالیاتی استفاده کنند.

همچنین آن دسته از مودیانی که از تبصره ماده 100 استفاده می نمایند باید در هنگام ورود به سامانه این تیک را فعال نموده تا مامور تشخیص مالیات برای مودی برگ تشخیص صادر نماید.

در حال حاضر ارائه اظهارنامه مالیات بر عملکرد به صورت سالیانه بوده و افراد موظفند اطلاعات سال قبل را در مدت زمان اعلام شده ارائه نمایند.

وظایف و تکالیف مالیاتی کدامند؟
وظایف و تکالیف مالیاتی کدامند؟

تکالیف مالیاتی فصلی

صورت معاملات فصلی تا 45 روز پس از پایان هر فصل و ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تا پانزدهم ماه پس از اتمام هر فصل تعیین شده است. به این ترتیب کلیه مودیان موظف هستند در مهلت تعیین شده تکالیف مالیاتی هر فصل را ارسال نمایند.

دقت کنید که اگر مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نیستید و یا از معافیت استفاده می کنید باید اظهارنامه صفر ارائه کنید.

 

سوالات متداول

نحوه تحریر دفاتر به چه صورت است؟

باید به صورت روزانه یا ماهیانه نگارش گردد، بدهکاران سمت راست و بستانکاران در سمت چپ دفتر درج می شوند.

آیا مامور مالیات دفاتر قانونی را بررسی خواهد کرد؟

در صورتی که موارد مشکوکی مشاهده گردد قطعا بله این کار انجام می شود. آن دسته از افرادی که اظهارنامه مالیات بر عملکرد ارائه می نمایند لازم است ترازنامه سود و زیان و فایل های حسابداری را پیوست نمایند.

به این نوشته امتیاز دهید !
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

فهرست مطالب

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..