محاسبه مالیات آژانس گردشگری

محاسبه مالیات آژانس گردشگری

همانطور که می دانید مطابق با ماده 1 قانون مالیات های مستقیم کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که در ایران درآمدی کسب می کنند، باید مالیات دهند. منظور ما از کسب درآمد، ایجاد یک یا چند کسب و کار بوده که به واسطه ارائه خدمات و فروشی که به مشتریان خود انجام می دهند درآمدی حاصل گردد.

آژانس های گردشگری نیز از این قاعده تبعیت می کنند. این دست مشاغل نیز باید نسبت به خدماتی که ارائه می دهند مالیات پرداخت کنند.

مالیات بر عملکرد، صورت معاملات فصلی، مالیات بر ارزش افزوده و سایر تکالیف مالیاتی که بر عهده آنان قرار دارد باید در زمان مقرر صورت پذیرد. در غیر این صورت مشمول جریمه مالیاتی خواهند شد.

برای دریافت مشاوره مالی و مالیاتی رایگان تماس بگیرید
برای برقراری تماس بر روی شماره کلیک نمایید
مشاوره مالیات برای دفاتر آژانس هواپیمایی
مشاوره مالیات برای دفاتر آژانس هواپیمایی

آیا آژانس های هواپیمایی و شرکت های هوایی نیز مالیات می دهند؟

قطعا بله. زیرا مالکان این شرکت ها و یا هیئت موسسین، از فروش بلیط هواپیما کسب درآمد می نمایند. و به ازای میزان فروش خود باید مالیات دهند. البته فروش بلیط هواپیما به صورت فرآیند چند مرحله ای بوده که توسط آژانس های هواپیمایی فروخته می شود. این آژانس ها بلیط را در شرکت های واسط یا به صورت مستقیم به فروش می رسانند.

چه به صورت آنلاین و با استفاده از سایت و فضای مجازی بلیط فروخته شود و چه به صورت حضوری، تفاوتی در پرداخت مالیات محاسباتی وجود نخواهد داشت. با استفاده از سیستم حسابداری میزان درآمد مشخص خواهد شد و باید به ازای درآمد مالیات پرداخت شود. آژانس گردشگری در صورتی که مالک با شخصیت حقیقی داشته باشد مطابق با درصد های مالیاتی پلکانی باید مالیات دهد. اما در صورتی که متعلق به شخص حقوقی باشد به میزان 25 درصد از درآمد خود مشول مالیات خواهد بود.

در حالت کلی سازمان امور مالیاتی کشور نسبت به مودیان حقیقی دید مثبت دارد و سخت گیری به آنان نخواهد شد. اگر قصد دارید آژانس گردشگری تاسیس کنید، پیشنهاد من به شما اخذ مجوز به صورت حقیقی می باشد.

 

برای دریافت مشاوره مالی و مالیاتی رایگان تماس بگیرید
برای برقراری تماس بر روی شماره کلیک نمایید
مالیات بر ارزش افزوده آژانس های مسافرتی و گردشگری
مالیات بر ارزش افزوده آژانس های مسافرتی و گردشگری

نحوه محاسبه مالیات بر عملکرد آژانس گردشگری

برای محاسبه مالیات بر عملکرد آژانس گردشگری ابتدا شرکت های همکاری در فروش بلیط، لیست می گردند. میزان فروش بلیط به صورت روزانه، هفتگی و ماهیانه گزارش گیری خواهد شد و هزینه های آژانس را از میزان فروش کسر می نماییم. به طور مثال هزینه تولید محتوا، سئو، تبلیغات، حقوق کارمندان، اجاره ملک و سایر هزینه ها از میزان فروش کسر می گردد و هر چه که باقی خواهد ماند، درامد بوده که بر اساس رقم آن مالیات تعیین می گردد.

برای محاسبه مالیات می توانید با ارائه دفاتر حسابداری قانونی و سیستم حسابداری خود به شرکت خدمات مالیاتی معتبر، از میزان مالیاتی که در آن سال باید پرداخت نمایید آگاه شوید. حتما می دانید که برای پرداخت مالیات باید ابتدا اظهارنامه مالیاتی مالیات بر عملکرد خود را برای اشخاص حقیقی در خرداد ماه و برای اشخاص حقیقی در تیر ماه پرداخت نمایید.

 

بیشتر بخوانید: مدارک تشکیل پرونده ارزش افزوده

 

آژانس های هواپیمایی بزرگ مثل علی بابا از فروش تور و رزرو هتل نیز کسب درآمد می نمایند. روال محاسبه مالیات آژانس های هواپیمایی و سایت های رزرو بلیط و هتل کاملا به یک شکل است. در صورتی که آژانسی هم به کار فروش بلیط مشغول باشد و در کنار این کار به فروش تور نیز اشتغال ورزد، مجموع درآمدهای او محاسبه شده و به کل درآمدها مالیات تعلق خواهد گرفت.

آژانس های گردشگری و هواپیمایی معمولا به صورت اشتراکی کار می کنند و یا حتی فعالیت های تماما مشترک دارند. اما درآمد شرکت هواپیمایی با آژانس هواپیمایی تفاوت هایی دارد. شرکت های هواپیمایی می توانند با انجام یک سری اقداماتی معافیت های مالیاتی داشته باشند.

مالیات بر ارزش افزوده آژانس های مسافرتی و گردشگری
مالیات بر ارزش افزوده آژانس های مسافرتی و گردشگری

مالیات بر ارزش افزوده آژانس گردشگری

به ازای فروش هر بلیط هواپیما، تور، رزرو هتل از کلیه مسافران مالیات بر ارزش افزوده به میزان 9 درصد از کل مبلغ دریافت خواهد شد. این ارقام دریافتی با یکدیگر جمع شده و در هر 4 ماه یک بار باید به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز گردد. مالیات بر ارزش افزوده از شرکت های واسط دریافت نخواهد شد و صرفا از مسافرین در هنگام فروش بلیط اخذ می گردد.

حسابداری آژانس مسافرتی و هواپیمایی
حسابداری آژانس مسافرتی و هواپیمایی

معافیت مالیاتی آژانس گردشگری

معافیت مالیاتی آژانس گردشگری به این صورت بوده که اگر اسپانسر باشگاه ورزشی شوند و یا به تاسیس موسسه خیریه خصوصی بپردازند، تا حد بسیار زیادی معافیت مالیاتی به آن ها تعلق خواهد گرفت.

به طور مثال آژانس هواپیمایی وارش اسپانسر باشگاه نساجی مازندران بوده و یک باشگاه ورزشی را مورد حمایت قرار داده است. در این صورت تا حد زیادی معافیت مالیاتی به هیئت موسسین این شرکت هواپیمایی تعلق می گیرد.

جمع بندی

پرداخت مالیات تکلیفی بوده که بر عهده کلیه مودیان قرار گرفته است. هر شخصی که پرونده مالیاتی ندارد، باید سریعا کد مالیاتی دریافت نموده و به نزدیک ترین واحد مالیاتی مراجعه نماید و تشکیل پرونده دهد. معمولا آژانس های هواپیمایی بزرگ در اداره مودیان بزرگ دارای پرونده مالیاتی هستند.

لازم به ذکر است که کلیه جریمه های مالیاتی غیر قابل بخشش بوده و به درصدی از درآمد تعلق خواهد گرفت. بهتر است تمامی تکالیف مالیاتی را در موعد مقرر انجام دهید.

 

بیشتر بخوانید: سامانه مودیان مالیاتی tp.tax.gov.ir

ضریب مالیاتی آژانس هواپیمایی

برای آژانس هواپیمایی ضریب مالیاتی 42 درصد در نظر گرفته شده است. به عبارت دیگر، 58 درصد دیگر به عنوان هزینه لحاظ شده است.

اگر دفاتر حسابداری ارائه ندهید، بر اساس ضریب مالیاتی کار محاسبه مالیات انجام می شود. اما برای اینکه معاملات و تراکنش ها برای ماموران مالیاتی شفاف سازی شود و خطایی صورت نپذیرد، باید دفاتر قانونی را پلمپ نمایید. در صورتی که جزء گروه یک باشید، باید حتما دفتر پلمپ کنید. ضریب مالیاتی، درصدی مشخص بوده که برای هر کسب و کاری متفاوت است.

محاسبه مالیات بر عملکرد آژانس هواپیمایی بر اساس ضریب مالیاتی

شاید خودتان نتوانید میزان مالیات پرداختی به سازمان امور مالیاتی کشور را به صورت سالیانه حساب کنید. اما ممیزان با استفاده از ضریب مالیاتی و بر اساس درآمد این کار را انجام خواهند داد.

فرض می کنیم که مقدار وجوه دریافتی آژانس هواپیمایی در سال 1401 برابر با یک میلیارد و دویست میلیون تومان بوده است. (با معافیت های شرایط خاص و سفرهای زیارتی کاری نداریم)

عدد ذکر شده فرضی بوده و درآمد آژانس هواپیمایی قطعا بیشتر از این مورد می باشد.

1،200،000،000 * 0.42 = 504،000،000

504،000،000 – 47،500،000 = 456،000،000

خب از آنجایی که رقم 456 میلیون تومان مشمول ضریب 25 درصدی خواهد بود، لازم است دویست میلیون اول و دوم نیز محاسباتی صورت پذیرد. برای دویست میلیون اول 15 درصد مالیات تعلق خواهد گرفت و برای دویست میلیون دوم نیز 20 درصد مالیات محاسبه خواهد شد.

حالا در ادامه محاسبات زیر لازم است:

200،000،000 * 0.15 = 30،000،000

200،000،000 * 0.20 = 40،000،000

56،000،000 * 0.25 =   14،000،000

حالا باید مقادیر هر طبقه را یا یکدیگر جمع کنیم تا مالیات نهایی که باید توسط مودی پرداخت شود بدست آید.

30،000،000 + 40،000،000 + 14،000،000 = 84،000،000

پس مالیات نهایی برابر است با 84 میلیون تومان که به صورت اقساطی نیز قابل پرداخت است.

محاسبه مالیات آژانس هواپیمایی زیارتی

یک سری آژانس های هواپیمایی هستند که صرفا برای سفرهای زیارتی خارجی و داخلی تور برگزار می نمایند. این دسته از آژانس های هواپیمایی زیارتی از 100 درصد درآمد خود، معاف از پرداخت مالیات بر عملکرد و ارزش افزوده می باشند.

مالکان آژانس های صرفا زیارتی، بلیط را از شرکت هواپیمایی خریداری می نمایند و در تاریخ های مشخصی تور زیارتی برگزار می کنند. دقت کنید که این قانون برای آژانس هایی که سفرهای تفریحی داخلی و خارجی برگزار می کنند، برقرار نیست. اگر به صورت ترکیبی نیز کار کنند باز هم شامل این قانون نخواهند شد.

 

سوالات متداول

در صورت تخفیف بلیط و به صورت فروش لحظه آخری میزان مالیات بر ارزش افزوده چقدر است؟

9 درصد کل مبلغ دریافتی از مشتری، به صورت جداگانه در فاکتور لحاظ گردیده و از مسافر دریافت می گردد. حال فرقی نمی کند که قیمت بلیط چقدر باشد. در صورت تغییر لحظه ای قیمت بلیط، قیمت مالیات بر ارزش افزوده نیز تغییر خواهد کرد وبه صورت سیستمی قابل محاسبه است.

معافیت دائم برای آژانس گردشگری چگونه امکان پذیر است؟

  • حمایت مالی بالا تیم ها و باشگاه های ورزشی
  • حمایت مالی موسسات خیریه دولتی و یا تاسیس موسسه خصوصی
  • حمایت مالی از مراکز ارائه دهنده خدمات برای بیماران خاص
  • تاسیس موسسات درمانی و حمایت از بیماران سرطانی
  • تاسیس موسسات خصوصی و خیریه های تامین نیازهای ایتام
  • وقف عام بخشی از درآمد کسب و کار خود مثل: ساخت مدرسه، کتابخانه، مسجد و مکان های عمومی مورد نیاز مردم

با انجام راهکارهای بالا، مالکان آژانس های هواپیمایی می توانند معافیت مالیاتی دائم را نیز نصیب خود نمایند. البته باید اسناد و مدارک مربوط به ممیز مالیاتی جهت احراز سنجی ارائه گردد.

به این نوشته امتیاز دهید !
دیدگاه ها

One Response

  1. سلام وقت بخیر
    جسارتا مگر اژانس هواپیمایی حقوقی نیست پس چرا 47.500.000 ریال معیشتی از مبلغ کسر شده.
    و اینکه کاش در مورد حمایت های پایین توضیحات بیشتر میدادین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..