سرمایه و راه های افزایش آن

سرمایه و راه های افزایش آن

سرمایه عبارتست از هر نوع دارایی های مالی یا ارزش دارایی های مالی مثل موجودی نقد در بانک ها، ماشین آلات و تجهیزات. به عبارت دیگر به منابع مالی مورد استفاده، سرمایه گفته می شود. سرمایه با پول فرق دارد، طول عمر بیشتری داشته و برای تولید ثروت در سرمایه گذاری به کار می رود. شرکت‌ها و جوامعی که سـرمایه بیشتری دارند از سایر رقبای خود با سـرمایه کمتر، عملکرد بهتری خواهند داشت.

از نظر حسابداری این مبلغ از کم کردن بدهی‌های مؤسسه از جمع دارایی آن بدست می‌آید. بعبارت دیگر پس از پرداخت تمام بدهی‌ها و تعهدات یک مؤسسه آنچه از دارایی باقی می‌ماند، متعلق به صاحب یا صاحبان سرمایه مؤسسه است.

بیشتر بخوانید: اعزام نیروی حسابدار

انواع سرمایه

  • سرمایه ثبت شده (equity capital) : که همان سرمایه ثبت شده در بخش حقوق صاحبان سهام در تراز نامه می باشد.
  • سرمایه استقراضی (DEBT capital) : این سرمایه از نوع بدهی است و می توان آن را از طریق منابع دولتی و غیر دولتی (بانک ها و موسسات پولی و انتشار اوراق) بدست آورد.
  • سرمایه در گردش (working capital) : سرمایه در گردش مساوی است با دارائی جاری منهای بدهیهای جاری
سرمایه و راه افزایش آن
سرمایه و راه افزایش آن

افزایش سرمایه چیست؟

افزایش سرمایه یکی از روشهای تأمین مالی شرکت ها می باشد، شرکت ها برای اینکه بتوانند فعالیتهای خود را توسعه دهند و قدرت رقابت خود را حفظ و یا افزایش دهند اقدام به افزایش سرمایه می کنند.

بیشتر بخوانید: مالیات ارزش افزوده

راه های افزایش سرمایه 

1-از محل سود انباشته : بر اساس قانون تجارت ،شرکت ها موظف می باشند سالیانه درصدی از سود خود را در حسابی تحت عنوان سود انباشته نگهداری ودر صورتهای مالی منعکس نمایند. در زمانیکه شرکت سود انباشته مناسبی داشت، تصمیم به افزایش سرمایه از این طریق را بگیرد و منابع جدید مورد نیاز خود را تأمین کند.

2-از محل آورده نقدی : در مواقعی که شرکت سود انباشته قابل توجهی ندارد، از محل آورده نقدی سهامداران اقدام به افزایش سرمایه می کند.

3- از محل تجدید ارزیابی دارایی ها : در این روش، شرکت دارائی های ثابت مشهود خود را مانند زمین و ساختمان، ماشین آلات و تجهیزات و غیره را مورد تجدید ارزیابی قرار می دهد و با این کار ارزش دارایی های شرکت در ترازنامه به روز می شود و در طرف مقابل بخاطر توازن تراز شرکت حساب سرمایه شرکت هم افزایش می یابد و حساب بدهی ها هیچ تغییری نخواهد کرد.

4- به روش صرف سهام : در این روش، شرکت سهام خود را به مبلغی بیش از قیمت اسمی و از طریق  پذیره نویسی به فروش رسانده و تفاوت حاصل از قیمت فروش و قیمت اسمی سهام را به حساب اندوخته منتقل و یا در ازای آن سهام جدید به سهامداران قبلی می دهد ما به التفاوت ارزش بازاری سهام و ارزش اسمی سهام را صرف سهام می نامند.

دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..