اظهارنامه مالیات بر درآمد چیست

اظهارنامه مالیاتی چیست؟ آموزش ارسال اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی برگه ای است که شما در آن میزان درآمد واقعی خود را اظهار نموده و به سازمان امور مالیاتی تحویل خواهید داد. بر اساس برگه میزان مالیات نهایی برای شما تعیین گشته و ملزم به پرداخت آن هستید.

اظهارنامه مالیاتی چندین نوع بوده و رایج ترین آن که کلیه مشاغل صنفی و خدماتی دارای مجوز فعالیت را شامل می شود، باید به صورت سالیانه به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند.

اظهارنامه مالیات بر عملکرد مشاغل حقیقی و حقوقی و مالیات بر ارزش افزوده توسط مودیان قابل ارسال است. دقت نمایید اظهارنامه به صورت الکترونیکی ارسال می شود و مودیان باید در سامانه مودیان ثبت نام نموده و کد اقتصادی را دریافت نموده باشند.

اظهارنامه مالیاتی چیست
اظهارنامه مالیاتی چیست

اظهارنامه مالیاتی چیست

در پاسخ به سوال اظهارنامه مالیاتی چیست باید بگوییم که تکلیفی بوده که توسط سازمان امور مالیاتی کشور در ماه های خرداد و تیر ماه به مودیان مشمول ابلاغ می گردد. کلیه مودیان باید با صداقت کامل میزان درآمد یا فروش یک سال ما قبل خود را اعلام نمایند. بر اساس میزان درآمد از شما مالیات گرفته می شود.

اظهارنامه مالیات عملکرد را نیز نمی توان در مدت زمان کوتاه به درستی تهیه کرد. از لازمه های تهیه اظهارنامه عملکرد این است که اسناد مالی طی یک سال مالیاتی به درستی و بر اساس استانداردهای حسابداری جمع آوری، تجزیه و تحلیل، ثبت، طبقه بندی و گزارش شود. شرکت خدمات حسابداری حساب اندیش ایرانیان با برخورداری از کارشناسان حسابداری خود و همینطور پشتیبانی از خدمات ارائه شده به مشتریان در داشتن تجربه بهتر در ارائه خدمات حسابداری تمام تلاش خود را به منظور تحقق این امر می نماید.

برای درک بهتر اینکه اظهارنامه مالیاتی چیست پیشنهاد می کنیم ویدئو زیر را مشاهده بفرمایید

 

انواع اظهارنامه عملکرد در سامانه اظهارنامه الکترونیک

سه نوع اظهارنامه عملکرد مالیاتی در سامانه مودیان مالیاتی وجود دارد:

  • اظهارنامه (اصلی)
  • اظهارنامه جایگزین
  • اظهارنامه اصلاحی

اظهارنامه اصلی

اظهارنامه اصلی همان اظهارنامه عملکرد مودیان مالیاتی است که بر اساس ماده ۱۱۰ ق.م.م تنظیم می شود و به صورت کارنامه عملکرد سال پیشین مودی، به سازمان مالیاتی ارسال می‌شود. این اظهارنامه زمانی انتخاب می شود که هیچ اظهارنامه‌ای برای سال گذشته اشخاص (حقیقی یا حقوقی) تنظیم و ارسال نشده باشد.

اظهارنامه جایگزین

پس از ارسال موفق اظهارنامه اصلی و در مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی، امکان فعال نمودن یک اظهارنامه دیگر نیز برای مودی وجود دارد؛ که اظهارنامه جایگزین نامیده می‌شود. اگر مودی در مهلت قانونی تسلیم اظهارنامه مالیاتی متوجه درج دیتای اشتباه در اظهارنامه خود شود، با کمک اظهارنامه جایگزین می‌تواند اشتباه خود را برطرف نماید.

اظهارنامه اصلاحی

بر اساس تبصره ماده 226 ق.م.م، امکان ویرایش و اصلاح اطلاعات ارسال شده اظهارنامه مالیاتی، پس از پایان مهلت تسلیم اظهارنامه و فقط در اظهارنامه اصلاحی وجود دارد. بنابراین دیگر اظهارنامه اصلی و جایگزین فعال نیست. مهلت ارسال اظهارنامه اصلاحی حداکثر یک ماه پس از پایان مهلت تسلیم اظهارنامه (اصلی و جایگزین) خواهد بود.

مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی

کلیه اشخاص حقیقی تا پایان 31 خرداد ماه فرصت دارند تا اظهارنامه مالیات بر درامد اشخاص حقیقی ( عملکرد ) خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند

کلیه اشخاص حقوقی تا پایان 31 تیر ماه فرصت دارند تا اظهارنامه مالیات بر درامد اشخاص حقوقی ( عملکرد ) خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند

چند نوع اظهارنامه مالیاتی داریم

  • اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی
  • اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
  • اظهارنامه اجاره املاک
  • اظهارنامه مالیات بر ارث
  • اظهارنامه حق واگذاری محل
  • اظهارنامه درآمد اتفاقی
  • اظهارنامه انحلال (ماده 114 و 116 قانون مالیات های مستقیم)

اموزش اظهارنامه مالیاتی - چگونه اظهارنامه ثبت کنیم

چگونه اظهارنامه مالیاتی ثبت کنیم

پیش نیاز ارسال اظهارنامه مالیاتی ثبت نام در سامانه مودیان و دریافت کد اقتصادی است. شما باید در موعد مقرر به سامانه my.tax.gov.ir مراجعه نموده و از آنجا اقدام به ارسال اظهارنامه نمایید. اگر خودتان نمی توانید این کار را انجام دهید حتما از یک شرکت معتمد خدمات مالیاتی کمک بخواهید تا این کار را به اصولی ترین شکل انجام دهند.

ثبت اظهارنامه برای اشخاص حقیقی گروه سوم سختی زیادی ندارد. زیرا با استفاده از ضریب مالیاتی مقدار مالیات نهایی محاسبه خواهد شد.

برای ثبت باید نام کاربری و یا کلمه عبور خود را در سامانه مودیان داشته باشید.

برای اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی گروه یک لازم است دفاتر قانونی حسابداری نیز ارائه گردد. برای این دسته از مودیان فرمول محاسبه مالیات بر اساس درآمد – هزینه بوده و از ضریب مالیاتی استفاده نخواهد شد.

مراحل ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی

ابتدا باید در سایت ثبت نام کرده و عضو شوید.

باید نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نموده و وارد بخش پیشخوان شوید.

از سمت راست بر روی منو و سپس بر روی گزینه اظهارنامه و بعد بر روی قسمت ارسال اظهارنامه کلیک کنید. سال مالیاتی خود را بر روی عدد (1403) انتخاب نمایید.

با توجه به وضعیت خود، نوع اظهارنامه ای که قصد ارسال آن را دارید، انتخاب نمایید. دقت کنید که این روش برای ارسال اظهارنامه مالیات بر عملکرد اشخاص حقیقی است.

(اصل، الحاقی، اصلاحی) را با دقت و به طور کامل، در فرم های اظهارنامه مالیاتی وارد نمایید.

در صورتی نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارید، می توانید از بخش راهنمای تکمیل اظهارنامه بهره مند شوید. در صورتی که مدارک دیری دارید و یا لازم است در هنگام ارسال اظهارنامه ارائه دهید، آن ها را به صورت اسکن شده به اظهارنامه خود الصاق نمایید.

در صورتی که از صحت اطلاعات وارد شده اطمینان حاصل پیدا کردید، بر روی گزینه ارسال اظهارنامه ضربه زده و یا کلیک کنید. پس از ارسال موفق، یک کد رهگیری به شما نشان داده خواهد شد. حتماً کد رهگیری را برای خود ذخیره نمایید. با استفاده از این کد رهگیری می توانید وارد بانک شوید و مالیات را پرداخت کنید. همچنین پرداخت به صورت آنلاین و یا در اداره مالیات نیز قابل انجام است.

مراحل ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی

برای اشخاص حقوقی نیز باید همین رویه تکرار گردد.

اما تنها تفاوتی که برای نهاد های با مجور حقوقی در قوانین مالیاتی وجود دارد، ارائه اسناد و مدارک مالیاتی بوده که نشان دهنده درآمد و هزینه واقعی در طول یک سال است. این اسناد باید اسکن شود و سپس بارگذاری گردد.

برای اشخاص حقوقی مالیات 25 درصد درنظر گرفته شده است.

برای ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی بهتر است که شرکت های خدمات مالیاتی معتبر این کار را انجام دهند.

سایت اظهارنامه مالیاتی چیست

سایت اظهارنامه مالیاتی چیست؟

درگاه خدمات مالیاتی کشور به نشانه tax.gov.ir می باشد. و درگاه ورود مودیان به پنل کاربری به نشانی my.tax.gov.ir بوده که در داشیورد خود باید کار ارسال اظهارنامه مالیاتی را انجام دهند.

اظهارنامه مالیاتی عملکرد چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست نسبت به مالیات عملکرد کاری و حقوقی اشخاص حقیقی و حقوقی در یک سال ما قبل تصمیم گیری خواهد شد.

البته این افراد باید پرونده مالیاتی داشته باشند. هر مودی یا صاحب کسب و کار باید نسبت به درآمدهایی که در طول یک سال تحصیل می نماید، مالیات پرداخت کند.

اظهارنامه رویه ای مشخص و از پیش تعیین شده بوده که بر اساس آن افراد به صورت خود اظهاری میزان درآمد خود را به سازمان امور مالیاتی کشور اظهار می نمایند و سپس مطابق با موارد مستند شده تصمیم گیری خواهد شد. و در نهایت میزان مالیات به صورت خودکار در سیستم مشخص شده و به صورت آنلاین یا مراجعه به بانک قابل پرداخت است.

اظهارنامه مالیاتی فصلی چیست؟

صورت معاملات فصلی لیستی از معاملات شرکت ها و افراد مشمول بوده که باید برای سازمان امور مالیاتی به صورت فصلی ارسال شود. این کار برای جلوگیری از فرار مالیاتی انجام می شود.

در صورت معاملات فصلی لیستی از اطلاعات مالی کسب و کار همچون: سود، زیان، خرید و فروش، هزینه و درآمد لحاظ شده است.

اظهارنامه مالیاتی فصلی همان صورت معاملات فصلی است و یکی از تفاوت های مهم آن با سایر اظهارنامه ها این بوده که شما لازم نیست مالیاتی پرداخت کنید.

فقط برای شفاف سازی و رصد تراکنش های مالی کسب و کار و آگاهی از روند درآمد زایی این کار انجام خواهد شد.

مهات ارسال صورت معاملات فصلی برای هر فصل، تا پانزدهم ماه دوم از فصل بعدی تعیین شده است. البته برای فصل زمستان زمان بیشتری را مشخص کرده اند.

گروه یک و دو و سه در اظهارنامه مالیاتی چیست؟

گروه بندی مالیاتی یک اشل کلی برای تشخیص مالیات می باشد. در این گروه بندی، مشاغل بر اساس میزان درآمد مشخص خواهند شد.

 

گروه بندی (حقیقی)

 

میزان حداقل درآمد میزان حداکثر درآمد
گروه یک           – 30 میلیارد تومان به بالا
گروه دو 10 میلیارد تومان 30 میلیارد تومان
گروه سوم 47،500،000 تومان 10 میلیارد تومان

 

البته ملاک تصمیم گیری بر اساس اظهارنامه مالیاتی دو سال ما قبل است. همچنین افراد و صاحبان مشاغل زیر بدون در نظر گرفتن میزان درآمد در گروه یک قرار می گیرند.

  • دارندگان کارت بازرگانی مانند صادر کنندگان و وارد کنند گان کالاها
  • صاحبان صرافی ها و هتل‌ های 3 ستاره و بالاتر (هتل های دو ستاره، یک ستاره و زائرسرا ها مشمول نمی شوند.)
  • صاحبان کارخانه ‌ها و واحد های تولیدی بزرگ
  • مدیران بیمارستان ‌ها، زایشگاه ‌ها و کلینیک ‌های تخصصی پزشکی
  • مالکان فروشگاه‌ های زنجیره‌ ای که مجوز فعالیت دارند و در قوانین مالیاتی به عنوان مودی شناخته می شوند
  • مدیران موسسات حسابرسی، خدمات حسابداری و ارائه دهنده خدمات مشاوره ‌ای تخصصی
  • صاحبان شرکت‌ های حمل‌ و‌ نقل زمینی، دریایی و هوایی

آموزش ارسال اظهارنامه مالیاتی

ابتدا باید برآورد دقیقی از میزان دقیق درآمد خود داشته باشید. چرا که کتمان درآمد جریمه مالیاتی در پی خواهد داشت. برای کاهش مالیات می توانید از ماده 137 قانون مالیات های مسقیم در صورت مشمول شدن استفاده کنید. برخی مشاغل از پرداخت مالیات معافند و یا بخشی از درآمد آن ها معافیت مالیاتی دارد. بررسی نمایید که در چنین مشاغلی فعالیت دارید یا خیر.

همچنین لازم است لیست دقیقی از هزینه هایی که برای کسب و کار خود انجام داده اید را داشته باشید. اما برای مشاغل گروه سوم مطابق با جدول تیتر های بالا ارائه لیست هزینه لازم نیست و سیستم به طور خودکار و با اعمال ضریب مالیاتی و کسر معافیت مالیاتی سالیانه میزان مالیات را محاسبه خواهد نمود.

دقت کنید که برای ارسال اظهارنامه نباید به کافی نت ها مراجعه کنید. از شرکت خدمات مالیاتی و حسابداری معتبر همچون حساب اندیش ایرانیان کمک بگیرید.

به این نوشته امتیاز دهید !
دیدگاه ها

4 Responses

  1. میشه بفرمایید چه کسانی لازم نیست اظهارنامه مالیاتی ارائه کنند

    1. با سلام و احترام

      قوانین مالیاتی چند دسته از اشخاص حقیقی و حقوقی را تعیین کرده‌اند که ملزم به تنظیم و ارائه اظهارنامه‌ی مالیاتی نیستند. این اشخاص عبارت‌اند از:
      1- شهرداری‌ها و سازمان‌های زیرمجموعه آن در تمامی استان‌های کشور
      2- تمام وزارتخانه‌ها و مؤسسه‌ها
      3- سازمان‌ها و نهادهایی که از بودجه عمومی دولت استفاده می‌کنند
      4- کارگران، صیادان، عشایر و شرکت‌های تعاونی دانش‌آموزی و دانشجویی

      امیدواریم پاسخ سوال شما را به درستی داده باشیم

  2. من شنیدم شش نوع اظهارنامه‌ی مالیاتی داریم میشه توضیح بدین در این خصوص

    1. با سلام احتراما لیست 6 نوع اظهارنامه مالیاتی برایتان ارسال می شود
      1- اظهارنامه‌ی مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی موضوع ماده ۱۱۰ قانون مالیات‌های مستقیم
      2- اظهارنامه‌ی مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی گروه اول ماده ۹۵ قانون مالیات‌های مستقیم
      3- اظهارنامه‌ی مالیات بردرآمد اشخاص حقیقی گروه دوم ماده ۹۵ قانون مالیات‌های مستقیم
      4- اظهارنامه‌ی مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه سوم ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم
      5- اظهارنامه‌ی مالیات بر درآمد املاک و مستغلات ویژه اشخاص حقیقی که درآمد املاک دارند مستند بر ماده ۵۷ و ۸۰
      6- اظهارنامه‌ی مالیات انحلال شرکت طبق مانده ۱۱۴ و ۱۱۶ قانون مالیات‌های مستقیم

      امیدواریم پاسخ سوال شما را به درستی داده باشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

فهرست مطالب

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..