تصویب کلیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه

تصویب کلیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه

تصویب کلیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس به تاریخ 5 خردادماه 1400 صورت گرفته است. به موجب این طرح، از این پس طبق مدت تملک، اگر فردی طلا، ارز، مسکن و خودرو خریداری و سپس اقدام به فروش آن کند، باید از محل سود این معامله، بخشی را به عنوان مالیات پرداخت کند.

مالیات بر عایدی سرمایه

چه دارایی‌هایی مشمول مالیات می‌شوند؟

  •  با انواع کاربری و حق واگذاری محل
  • انواع وسایل نقلیه موتوری زمینی
  • طلا، شمش طلا، طلای آب شده، زیورآلات از جنس طلا، پلاتین و جواهر آلات

🔹طبق این طرح، مازاد ارزش دارایی در ارزش تراکنش، عایدی سرمایه محسوب و هر نوع نقل و انتقال دارایی‌های زیر در زمان انتقال در کلیه مناطق کشور از جملمان انتقال آن نسبته مناطق آزاد تجاری اقتصادی و ویژه اقتصادی مشمول مالیات می‌شود:

بیشتر بخوانید: خدمات مالیاتی

  • املاک انواع ارز خارجی

🔹از سوی دیگر، اگر واحد مسکونی یا وسیله نقلیه مورد معامله، تنها واحد مسکونی یا وسیله نقلیه تحت تملک اشخاص حقیقی بالای ۱۸ سال و بیش از یکسال در تملک وی باشد، مشمول پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه نیست.

چه دارایی‌هایی معاف از مالیات بر سرمایه هستند؟

🔹همچنین، اولین انتقال املاک نوساز و نیمه ساخت، انتقال باغ‌ها و زمین‌های زراعی بیرون از حریم شهری، انتقال بلاعوض به والدین، همسر دائم و فرزندان بالای ۱۸ سال و اعطای وکالت به آن‌ها، انتقال ترکه به صورت ارث یا وصیت، انتقال به منظور وقف با تأیید سازمان اوقاف امور خیریه و انتقال قهری املاک مسکونی مشمول پرداخت مالیات مذکور نمی‌شوند.

🔹علاوه براین، هرگونه ارز انتقال یافته از خارج از کشور که منشأ آن به تأیید بانک مرکزی رسیده باشد، به خصوص ناشی از صادرات، در صورتی که عرضه آن در مهلت قانونی مقرر به تأیید بانک مرکزی رسیده باشد، از این مالیات معاف است.

بیشتر بخوانید: مالیات ارزش افزوده

نرخ‌های مالیات بر عایدی سرمایه

🔹آنچه در این زمینه حائز اهمیت است، چگونگی محاسبه این مالیات و نرخ آن است که طبق طرح جدید مجلس، املاک در صورت نگهداری کمتر از یکسال مشمول ۴۰ درصد مالیات بر عایدی سرمایه می‌شوند.

🔹با نگهداری املاک بیش از یکسال، سالانه سه واحد درصد از نرخ مالیات بر عایدی سرمایه کم می‌شود و از سال دوازدهم به بعد با نرخ ثابت چهار درصد مشمول مالیات می‌شوند.

🔹طبق این گزارش، صاحبان اراضی بایر نیز باید معادل ۴۰ درصد مالیات بر عایدی سرمایه بپردازند.

🔹همچنین، نگهداری انواع خودرو در کمتر از یکسال معادل ۳۰ درصد مشمول مالیات می‌شود و در صورت نگهداری بیش از یکسال، سالانه ۱۰ واحد درصد از نرخ کم و مالیات مربوطه از سال چهارهم به بعد با نرخ ثابت صفر درصد محاسبه می‌شود.

🔹از سوی دیگر، نگهداری سایر دارایی‌ها (طلا، ارز، جواهرآلات و…) که مشمول مالیات بر عایدی سرمایه هستند باید به شرح زیر مالیات متعلقه را بپردازند:

  • با نگهداری کمتر از یکسال معادل ۳۰ درصد
  • با نگهداری بیش از یک تا دو سال سالانه ۲۰ درصد
  • بیش از دو سال معادل ۱۰ درصد
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..