چگونه فروش خالص را محاسبه کنیم | روش محاسبه فروش خالص

چگونه فروش خالص و ناخالص را محاسبه کنیم؟

معمولا کلیه حسابداران با این اصطلاحات به صورت روزانه سروکار دارند و به عبارت دیگر به صورت عملی در این حوزه کار می کنند. اما قبل از این که به توضیح در مورد نحوه محاسبه فروش خالص بپردازیم لازم است که با مفهوم فروش ناخالص آشنا شویم. اگر قصد دارید که مفهوم فروش خالص را بدانید، باید بدانید که هزینه چیست و درآمد از کجا می آید و فروش ناخالص چگونه بدست می آید. در حقیقت ما میزان فروش ناخالص را منهای کمک هزینه ها، تخفیفات و کالاهای مرجوعی خواهیم کرد و در نتیجه میزان فروش خالص بدست می آید.

وقتی که کالایی تخفیف می خورد در حقیقت از قیمت واقعی خود فاصله گرفته و سود فروشنده کم خواهد شد که این کاهش سود در میزان فروش نهایی یا سود خالص و ناخالص سهم بسزایی دارد. با ما در حساب اندیش ایرانیان همراه باشید.

فروش خالص و نحوه محاسبه آن چگونه است؟
فروش خالص و نحوه محاسبه آن چگونه است؟

 

فروش خالص چیست؟

آن میزان فروشی بوده که عایدی کامل نصیب شما می کند. به عبارت دقیق تر شما متوجه خواهید شد که دقیقا به چه میزان فروخته اید. در فروش خالص میزان خرید و سود با هم دیگر نهفته است. وقتی کسی از شما می پرسد که چقدر فروش خالص داشته اید آن میزان وجهی است که به ازای هر کالا از مشتری دریافت نموده اید. اما در اینجا شرایطی وجود دارد و آن این است که اگر جنس را نسیه به مشتری بدهید و مبلغ کامل را به صورت اقساطی دریافت نمایید و یا کالا ایراد فنی داشته باشد و شما مجبور باشید جنس را زیر قیمت بفروشید آن گاه فروش شما ناخالص محسوب می شود. اما شما باید برای بدست آوردن فروش خالص کل فروش ناخالص خود را منهای کالاهایی که با شرایط خاص فروخته اید نمایید، سپس عدد بدست آمده میزان فروش خالص شما را نشان خواهد داد. البته این کار را نرم افزارهای حسابداری انجام خواهند داد و شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با شرکت خدمات حسابداری معتبر که در زمینه انواع خدمات مالیاتی نیز فعالیت می نماید، به مشورت بپردازید.

نحوه محاسبه فروش خالص در حسابداری
نحوه محاسبه فروش خالص در حسابداری

فرق فروش خالص و درآمد چیست؟

درآمد در حقیقت سود خالص شما پس از کسر کسورات، بیمه، مالیات و هزینه خرید است. آنچه که برای شما باقی می ماند درآمد شماست. به طور مثال شما مالک یک لوازم التحریر هستید و انواع لوازم را به فروش می رسانید. طبیعتا هزینه ای بابت خرید اقلام نموده اید. شما باید سود خالص خود را منهای هزینه خرید اقلام، اجاره بها، هزینه آب و برق و گاز، حقوق پرسنل، بیمه و مالیات بر ارزش افزوده و … نمایید و آنچه که باقی می ماند درآمد شماست. و شما می توانید با درآمد خود زندگی کنید. پس دقت کنید که فروش خالص یا درآمد دو مقوله کاملا متفاوت از هم هستند و نباید این دو را با هم اشتباه بگیرید. در محاسبه مالیات و ارسال لیست درآمد به اداره امور مالیاتی شهر خود باید با این مباحث آشنایی داشته باشید.

روش های محاسبه سود چگونه است؟
روش های محاسبه سود چگونه است؟

تفاوت بین فروش خالص و فروش ناخالص چیست؟

در فروش ناخالص فروش کالاها با شرایطی همراه می باشد. به طور مثال انواع شرکت های تعاونی مصرف کارکنان و یا فروشگاه هایی که لوازم خانگی را با گواهی کسر اقساط به بازنشستگان و کارمندان می فروشند، در سیستم حسابداری خود این سبک فروش را ناخالص لحاظ می نمایند. زیرا کالاهای اقساطی قیمتی کاملا متفاوت با کالای نقدی دارند و بر اساس شرایطی فروخته می شوند. همچنین فروشگاه های زنجیره ای همراه تخفیف نیز دارای فروش ناخالص می باشند.

فروش خالص پس از کسر کسوراتی که در ابتدای مقاله به آن اشاره نموده ایم بدست می آید.

چگونه فروش خالص را محاسبه کنیم؟
چگونه فروش خالص را محاسبه کنیم؟

چگونه فروش خالص را محاسبه کنیم؟

محاسبه فروش خالص توسط نرم افزارهای معروف حسابداری انجام می شود. برنامه هایی همچون سپیدار، همکاران سیستم، محک، رافع، هلو، آرتا و … این قابلیت را دارند که فروش خالص را محاسبه نمایند. البته اگر دارای وب سایت فروش آنلاین هستید و با فروشگاه ساز ووکامرس کار می کنید پس از پرداخت وجه توسط مشتری سیستم حسابداری خود ووکامرس فعال گشته و میزان فروش خالص و ناخالص را محاسبه می نماید. کسب و کارهای حضوری و سنتی بهتر است با نرم افزارهای حسابداری فعالیت نمایند. چرا که برای محاسبه مالیات بر درآمد عملکرد اشخاص حقیقی و حقوقی، صورت معاملات فصلی، مالیات بر ارزش افزوده لازم است اطلاعات فروش خالص و ناخالص خود را داشته باشید.

سوالات متداول

آیا فروش خالص صرفا محصول را شامل می شود؟

خیر. هر نوع خدمتی که ارائه می دهید نیز فروش خالص محسوب می شود. به طور مثال تعداد فروش بیمه های تجهیزات دیجیتال نیز می تواند به نوعی فروش خالص محسوب گردد.

چگونه می توانیم فروش خالص را افزایش دهیم؟

هر چه کسورات کمتر باشد، میزان فروش خالص نیز بیشتر خواهد شد. منظور ما از کسورات فروش کالا در شرایط بدون تخفیف و نقدی می باشد. همچنین عودت و برگشتی کالا از سمت مشتریان به صفر برسد و عیوبی در کالاها دیده نشود که از مبلغ اصلی آن قیمتی کسر گردد.

به این نوشته امتیاز دهید !
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..