محاسبه مالیات سالن زیبایی

محاسبه مالیات سالن زیبایی

آرایشگران نیز همانند سایر مشاغل باید مالیات بر درآمد عملکرد خویش را پرداخت نمایند. پرداخت مالیات بر عملکرد به صورت سالیانه بوده و لازمه پرداخت آن ارائه اظهارنامه مالیاتی است. در مهلت مقرر باید به سایت سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه نموده و اظهارنامه ارسال کنید. برای ارسال اظهارنامه مالیاتی می توانید با شرکت خدمات حسابداری و مالیاتی حساب اندیش ایرانیان همراه باشید. آرایشگران به دلیل داشتن جواز کسب در دسته بندی اصناف قرار خواهند گرفت و مالیات بر درآمد اصناف شامل حال آن ها خواهد شد.

بیشتر بخوانید: مشاوره مالیاتی
پرداخت مالیات بر درآمد عملکرد اشخاص حقیقی مشاغل سالن زیبایی
پرداخت مالیات بر درآمد عملکرد اشخاص حقیقی مشاغل سالن زیبایی

 

پرداخت مالیات بر درآمد عملکرد اشخاص حقیقی مشاغل سالن زیبایی

آرایشگری دارای دسته بندی مختلفی بوده و لاین های متفاوتی را شامل می شود. معمولا آرایشگران به دو صورت کار می کنند.

  • اجاره لاین های آرایشگری به متخصصان
  • استخدام پرسنل مختلف و پرداخت حقوق به صورت توافقی

کسی که مالک یک سالن زیبایی باشد، باید به صورت حقیقی مالیات دهد. به عبارت دیگر مشتریان از کارت خوان آرایشگاه استفاده می کنند و درآمدها مربوط به مالک آرایشگاه است. سپس هزینه ها و درآمد لاین های مختلف کسر گردیده و هر آنچه که باقی می ماند به عنوان درآمد منظور می گردد.

بر اساس میزان درآمد بدست آمده، آرایشگران باید مالیات پرداخت کنند. ابتدا مبلغی که به عنوان معافیت مالیاتی سالیانه یاد می شود، از درآمد مالک جواز کسر گردیده و سپس به مبلغ باقی مانده بر اساس دویست میلیون اول و دویست میلیون دوم مالیات تعلق خواهد گرفت. برای چهارصد میلیون تومان به بالا نیز درصد مشخصی تعیین شده است.

اما باید دقت کنید که مالیات هر طبقه با طبقه ما قبل خود جمع خواهد شد و ما تا میزان درآمد در طبقه خودش نیاز به محاسبات داریم و در آنجا توقف خواهیم کرد. پس هرگاه درآمد از طبقات خود عبور کند، مالیات آن طبقه نیز در محاسبات ما لحاظ خواهد گردید.

بیشتر بخوانید: مشاوره مالی
محاسبه مالیات بر عملکرد شاخه های آرایشگری به صورت لاین بندی
محاسبه مالیات بر عملکرد شاخه های آرایشگری به صورت لاین بندی

محاسبه مالیات بر عملکرد شاخه های آرایشگری به صورت لاین بندی

در این حالت فرض می کنیم که لاین پاکسازی و کاشت مژه به صورت درصدی فعالیت می کنند. به عبارت دیگر به ازای خدمات انجام شده، مثلا 30 درصد سهم مالک آرایشگاه بوده و 70 درصد به متخصص مربوطه تعلق خواهد داشت. در این صورت هر لاین برای خود کارتخوان جدا خواهد داشت و پس از اتمام کار حساب و کتاب ها با مدیر سالن انجام خواهد شد. در این شرایط متخصص هر لاین به عنوان یک مودی محسوب شده و باید برای خود تشکیل پرونده دهد. هر ساله در خرداد ماه باید اظهارنامه مالیاتی ارائه داده و بر اساس درآمد خویش مطابق با گروه بندی و جدول درآمدی، مالیات دهد.

پرداخت مالیات به صورت خود اظهاری بوده و فرد باید هزینه های خرید مواد یا درصدی پرداختی به آرایشگر و یا اجاره صندلی را از درآمد خود کسر نماید. در این شرایط مقدار معافیت سالیانه از درآمد وی کسر گردیده و به درآمد باقی مانده مالیات تعلق خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: خدمات مالیاتی
نحوه پرداخت مالیات بر حقوق کارکنان سالن زیبایی
نحوه پرداخت مالیات بر حقوق کارکنان سالن زیبایی

نحوه پرداخت مالیات بر حقوق کارکنان سالن زیبایی

در این شرایط اگر مالک آرایشگاه پرسنل لاین های مختلف را استخدام نموده و بیمه کند، در این شرایط باید مالیات بر حقوق کارکنان پرداخت شود. البته باید اشاره کرد که میزان حقوق ماهیانه فرد باید بالای 10 میلیون تومان باشد و در غیر اینصورت مشمول معافیت مالیات بر حقوق کارکنان خواهد شد.

برای پرداخت مالیات بر حقوق پرسنل آرایشگاه، مودی یا مالک آرایشگاه باید با کد مالیاتی خود وارد سامانه سازمان امور مالیاتی کشور شود و با ارائه لیست، مالیات بر حقوق پرسنل را پرداخت نماید. در حقیقت شما به عنوان مودی لازم نیست پولی جدا به عنوان مالیات بر حقوق کارکنان پرداخت کنید بلکه از میزان حقوق فرد مقدار مالیات را کسر خواهید کرد و به صورت آنلاین واریز خواهید نمود. ارسال لیست مالیات بر حقوق پرسنل آرایشگاه همانند لیست بیمه به صورت ماهیانه می باشد.

بیشتر بخوانید: خدمات حسابداری

محاسبه مالیات بر عملکرد آرایشگاه مردانه بر اساس ضریب مالیاتی

در مواقعی که دفاتر حسابداری پلمپ نمی گردد و یا صورت حسابی از وضعیت درآمدی فرد مشخص نیست، ممیز مالیاتی بر اساس ضریب مالیاتی هر شغل تصمیم گیری خواهد نمود. به طور مثال برای آرایشگاه های مردانه بر اساس نوع و درجه کیفی فعالیت ضرایب زیر تعیین شده است:

 

نوع حرفه درجه فعالیت ضریب مالیاتی
آرایشگاه مردانه ممتاز 40 درصد
آرایشگاه مردانه درجه یک 30 درصد
آرایشگاه مردانه درجه 2 25 درصد
آرایشگاه مردانه سایر 15 درصد

 

بگذارید با ذکر یک مثال برایتان مفهوم ضریب مالیاتی را شرح دهیم. فرض می کنیم میزان فروش کارتخوان یک آرایشگاه مردانه 250 میلیون تومان در سال 1402 بوده است.

در صورتی که آرایشگاه با درجه ممتاز فعالیت کند، 57 درصد از این 250 میلیون تومان برای وی هزینه منظور خواهد گردید. به عبارت دیگر هزینه های تعمیرات، اجاره بها، آب و برق و گاز، خرید تجهیزات، حقوق پرسنل و دیگر هزینه هایی که مودی برای آرایشگاه خرج می کند، در این 57 درصد خواهد گنجید.

در این جا به این طریق به محاسبه مالیات آرایشگاه مردانه با درجه ممتاز خواهیم پرداخت:

ضریب مالیاتی = 43 درصد

میزان تراکنش کارتخوان + دریافت وجوه نقدی یا وجوه کارت به کارت = 250 میلیون تومان

محاسبه درآمد بر اساس ضریب مالیاتی =

250،000،000 * 0.43 = 107،500،000 تومان

107،500،000 – 47،500،000 = 60،000،000 تومان

60،000،000 * 0.15 = 9،000،000 تومان

مبلغ 47،500،000 تومان سقف معافیت مالیاتی سال 1402 بوده که توسط سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ گردیده است و این عدد را از درآمد کسر می کنیم تا درآمد مشمول مالیات بدست آید.

عدد بدست آمده در 0.15 که درصد مالیات بر عملکرد سالیانه اشخاص حقیقی بوده ضرب خواهد گردید. از آن جایی که مبلغ 60،000،000 تومان از دویست میلیون تومان که سقف 0،15 بوده عبور نکرده است، پس این عدد را در 0،15 ضرب کردیم و مقدار مالیات پرداختی آرایشگاه مردانه با درجه فعالیت ممتاز بدست خواهد آمد.

همین روند را برای آرایشگاه مردانه درجه کیفی یک و دو با ضرایب خودش می توان انجام داد.

تذکر = در صورتی که مودی در آرایشگاه دارای چند صندلی بوده که از آرایشگران مشغول به کار به صورت درصدی از هر خدمت انجام شده مبلغی را دریافت می کند، در این حالت ضریب مالیاتی وی 0.75 منظور می گردد.

دقت کنید که ما در اینجا به توافق میزان پورسانت دریافت شده بر حسب درصد، بین مالک و کسی که صندلی را اجاره نموده است کاری نداریم.

عدد 0.75 فقط ضریب مالیاتی حیطه فعالیتی از شغل آرایشگری مردانه بوده که مودی از دریافت پورسانت از هر صندلی درآمدی کسب می نماید.

بیشتر بخوانید: مفاصا حساب مالیاتی چیست؟

محاسبه مالیات بر عملکرد آرایشگاه زنانه بر اساس ضریب مالیاتی

 

حیطه فعالیت درجه فعالیت ضریب مالیاتی
آرایشگاه زنانه ممتاز 45 درصد
آرایشگاه زنانه درجه یک 40 درصد
آرایشگاه زنانه درجه 2 30 درصد
آرایشگاه زنانه سایر 15 درصد

 

خدمات خاص آرایشگاه زنانه درجه فعالیت ضریب مالیاتی
اپیلاسیون، کاشت ناخن و مژه، اکستنشن مو، پاکسازی پوست و … ممتاز 65 درصد
اپیلاسیون، کاشت ناخن و مژه، اکستنشن مو، پاکسازی پوست و …

 

درجه یک 65 درصد
اپیلاسیون، کاشت ناخن و مژه، اکستنشن مو، پاکسازی پوست و … درجه دو 65 درصد
بیشتر بخوانید: اظهارنامه مالیاتی

تذکر = در صورتی که آرایشگران بخش تخصصی ذکر شده در بالا، بر اساس هر خدمتی که برای مشتری انجام می دهند، به صورت درصدی یا پورسانتی با مالک آرایشگاه قرارداد داشته باشند، در این صورت مالک آرایشگاه یا مودی که جواز کسب به نام او می باشد برای وی ضریب مالیاتی 0،75 تعیین می گردد.

نحوه محاسبه مالیات آرایشگاه زنانه نیز درست همانند آرایشگاه مردانه بوده و صرفا ضرایب مالیاتی متفاوت می باشد.

عدد معافیت مالیاتی سالیانه مطابق با ماده 101 قانون مالیات های مستقیم در سال 1402، برابر با 47،500،000 تومان می باشد.

 

سوالات متداول

جریمه عدم ارسال اظهارنامه و عدم پرداخت مالیات آرایشگران چه میزان تعیین شده است؟

از آنجایی که این افراد به صورت حقیقی کار می کنند، جریمه عدم ارسال اظهارنامه و عدم پرداخت مالیات در مهلت مقرر به میزان 10 درصد از درآمد مشمول مالیات خواهد بود.

در صورت کسب جواز به صورت شخصیت حقوقی میزان جریمه 30 درصد خواهد بود.

آیا خدمات آرایشگری مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود؟

خیر. لازم نیست بابت خدماتی که در آرایشگاه انجام می شود مالیات بر ارزش افزوده پرداخت گردد.

دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..