تقسیط بدهی مالیاتی

تقسیط بدهی مالیاتی

تقسیط مالیات به این مفهوم است که مالیات مودیان مالیاتی به صورت قسط بندی شده پرداخت شود. در این مطلب بخشنامه سازمان امور مالیاتی را در این مورد بررسی و مختصری در رابطه با اقدامات عملی صحبت خواهیم نمود. چنانچه به توضیحات تخصصی بیشتری نیاز داشتید با شماره ذیل تماس حاصل نموده  از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید:

تقسیط-بدهی-مالیاتی

 

ماده ۱۶۷ قانون مالیاتهای مستقیم در مورد تقسیط بدهی مالیاتی : 

به موجب ماده ۱۶۷ قانون مالیاتهای مستقیم وزارت امور اقتصادی و دارایی و یا سازمان امور مالیاتی کشور می تواند بدهی مالیاتی ( اعم از اصل و جریمه ) مودیانی که قادر به پرداخت آن بطور یکجا نیستند از تاریخ ابلاغ برگ قطعی حداکثر به مدت سه سال تقسیط نماید. نکات مورد توجه در ماده قانونی یاد شده که حالیه مبنای تقسیط بدهی مالیاتی مودی می باشد :

  • وزارت … و سازمان … همیشه از این اجازه قانونی استفاده نموده و عبارت ” می تواند ” با توجه به تعامل با مودیان و مساعدت در پرداخت بدهی آنان ، مانعی در این خصوص ایجاد ننموده است .
  • تقسیط برای مودیانی است که قادر به پرداخت بدهی … بطور یکجا نیستند. تاکنون همه ی متقاضیانِ تقسیط با داشتن سایر شرایط اجازه بهره مندی از این تسهیلات را داشته اند.
  • تقسیط از تاریخ ابلاغ مالیات قطعی حداکثر به مدت ۳ سال خواهد بود فلدا چنانچه برگ مالیات قطعی مودی در تاریخ ۳۰/ آبان / ۱۳۹۷ ابلاغ شده باشد و مودی الان ( در آبان ۱۴۰۰) مراجعه نماید تقسیط مالیات وی امکان پذیر نخواهد بود.
  • به موجب همان ” می تواند ” صدر ماده ۱۶۷ قانون مذکور ، وزارت … و یا سازمان … موافقت تقسیط را منوط به پیش پرداخت حداقل … درصد از بدهی دانسته است .

نحوه انجام تقسیط مالیات

  • ارائه درخواست مهر و امضاء شده تقسیط توسط مودی به واحد خدمات مودیان
  • تکمیل و تأیید فرم تقسیط بدهی مودی توسط واحد خدمات مودیان و ارائه به مسئول مربوطه
  • در صورتیکه با درخواست تقسیط مودی موافقت شود:

الف/مودی قسمتی از مبلغ بدهی را که تعیین شده به صورت نقدی پرداخت نموده و وارد گام آخر می شود.

ب/مودی به منظور پرداخت مبلغی از بدهی که با تقسیط آن موافقت شده و تعیین نحوه تقسیط آن به واحد خدمات مودیان مراجعه می کند.

  • در صورتیکه با درخواست تقسیط مودی موافقت نشود، مودی وارد گام آخر می شود و مبلغ بدهی را باید به صورت کلی پرداخت نماید و اگر پرداخت ننماید وارد فرآیند وصول و اجرا می شود.
  • واحد خدمات مودیان نحوه پرداخت مابقی بدهی را به مودی اعلام نموده و مودی مکلف است چک های خود را در سامانه ثبت و رسید آن را از سامانه دریافت و مهر و امضا نموده و چک و رسید ثبت آن را به واحد خدمات مودیان تحویل دهد.
  • واحد خدمات مودیان چکهای تحویلی را در سامانه تأیید و به واحد حسابداری ارسال می نماید.
  • مودی مبلغ تعیین شده مالیات و عوارض را باید به صورت حضوری در بانک و یا از طریق پایانه های الکترونیکی و یا از طریق اینترنتی پرداخت نماید.
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *

درخواست خدمات و مشاوره

با مشاوره تخصصی فعالیت های مالی،مالیاتی و … خودتان را به ما بسپارید..